Nuffnang Ads

Followers

Tuesday, September 17, 2013

Saya bukan sombong laa ..

Assalamualaikum !!

Haloo , and hai !! 1st of all i nak berterima kasih kepada semua peserta-peserta yang sudi join topap giveaway yang i anjurkan , alhamdulillah peserta seramai yang ditarget and insyallah boleh bertambah lagi ye . thank you so much !! and sebenarnye entry i kali nieh nak mintak maaf kepada semua follower i yang i x sempat nak follow balik nieh . mintak maaf sangat2 , sebab assignment i baru2 nieh sangat pack and x sempat pown nak bukak blog . so jangan la kate i nieh sombong ke hape ke sebab tak follow blog korang . insyallah nanti kalau ada kelapangan , i akan follow back blog korang tuh ye . so mane yang i terlepas pandang tuh , i'm truly sorry , yu can just leave ur link kat shoutbox i nieh and insyallah i x kan lupe untuk follow yu all back ok .

But disebabkan hari nieh smue class i cancel so , i amik la kesempatan nieh untuk mengupdate blog and mengfollow back blog2 korang tuh . maaf sebab kelewatan haha . actually i tengah busy dengan final year project i , yang akan dibentangkan pada bulan depan so . sekarang tengah sibuk sangat buat report and at the same time doing my project name CD Interactive : Pillars of islam . i'm using flash to create this cartoon so agak complicated jugak lah . but insyallah i yakin , i boleh buat and i boleh siapkan dalam mase yang terdekat . Insyallah doakan tuk i ye .

So thats all for today . thanks for reading . bye !

Sunday, September 8, 2013

De Juin à Octobre Giveaway!


Love This Product !!

Assalamaulaikum !!

Haloo guys , is you ok , is you good cus i want to know !! hewhew
So today entry is about my favourite and lovely product that i want to share with all of you !!! yeay !! i'm so excited !! 1st of all i sangat obsess dengan product2 for our body , but not in makeup la , kalau bab makeup i tak pandai sangat cus i just apply my lipstic , lipbum , compact powder and eyeliner je bile keluar . so what the product is ??



Ok 1st i sangat suke pakai body lotion vaseline warna hijau ni .. sebab bau die manis sangat , wangi and lembut je ditangan. pakai vaseline nieh tak rase melekit2 macam sesetengah body lotion tuh , sebab vaseline nieh cepat menyerap . yang nieh takkan la tak tau kan beli kat mana .. watson , guardian tuh melambak2 koot . hehehe

2nd things yang sabun warna hijau tuh namenye sabun Marine Essence atau paling senang sabun ketiak . sabun nieh mmg mujarab tau !! mane yang nak hilangkan kesan2 gelap dekat bahagian badan tuh boleh la try sabun nieh .sabun nieh ada kandungan garam buluh , Vitamin E , Alovera and bnyak lagi lah haha . tak ingat ape name . kalo nak maklumat lebih lanjut boleh pergi dekat GOOGLE and taip "Marine Essence" haha gerenti keluar punye . sabun nieh wangi tau !! bau die macam .. macam mana ek . tah la x tau nak describe but bau die macam fresh !! pkai pas mandi fuuhh lega gile !! i beli sebuku je sebab i pown baru nak try tapi baru 2 minggu try da dapat tngok hasil die . sebuku RM41 inc postage tapi berbaloi lagi beli sekolak . ad 3 biji , harga RM105 free postage i ad jumpa . kalo nak beli click SINI .

Ok yang nieh memang suke gile !! i suggest kan dekat korang , mana yang ada masalah rambut gugur teruk pakai lah syampoo nieh !! sebab memang siriusly i pkai 2 minggu 6 kali cuci pakai this shampoo rambut i dah jarang gugur . kalo ader pown sehelai due je !! tak tipu , kalo tak tuh .. ya allahh nak sikat rambut haa!! hamek kaw boleh dapat segenggam koot ! and now alhamdulillah rambut i dah jarang gugur dah and i'm happy with it !! Bau die , bau ekstrak buah buahan and bile pakai sejuk je rase kulit kepale . kalau korang nak try shampoo nieh and nak tau lebih details click SINI

Ok i percaya most of girl mesti tak lepas dari masalah2 keputihan , gatal2 or masalah bau dekat Miss V kan ? Eiiyuu sape suke kalo miss V kite berbau ?? yakss , so solution yang i cari is "Sireh Emas Warisan Puteri" , ha .. sangat sesuai untuk girl2 kat luar sana yang mengalami masalah keputihan , gatal2 or masalah bau nieh !! sebab pencuci nieh sangat segar bile dipakai , macam mint je sejuk die , BEST ! and sebotol nieh korang boleh guna 2 ke 4 bulan depends la sebab pencuci nieh pakai 3 , 4 titik pown dah banyak buih dah . Kalau kata daripada ekstrak sireh mesti ingat bau die busuk macam sireh kan , ha tak tak .. maybe ada sikit tapi bau die dah jadi wangi dah  , bau die makin segar . Harga die RM19 , and yang nieh korang just boleh beli dekat kedai2 jamu je . kat supermarket ke , guardian , watson ke tak hado tau .


 Ok , nak cerite pasal pencuci muke pulak . i tak gune pown product mahal2 . x mampu dehh , pakai nieh pown dah puas hati dah . I pakai Fair & Lovely je , so far ok . before nieh i stop kejap and konon nak try pakai product "G" nieh sebab tengok testimoni org lain jerawat boleh hilang , hitam boleh putih , yang cerah boleh cerah lagi .. haha so i pown sibok nak mencube kan . then beli lah pencuci die saje RM45 inc postage *i nieh tengah syok beli brg on9 haha  . ok .. aleh2 , 3 minggu pakai muke jadi macam SUNBURNN !! hahaha ape lagi cepat2 stop , pakai balik fair & lovely nieh balik haha baru ok sikit muke. tapi pakai sabun tuh best lah , wangi , lepas basuh muke terase lembut je pipi . but maybe kulit i x sesuai pakai produt tuh kowt kan , sedihh .. org lain pakai muke putih gebu , kite pakain muke jadi sunburn haha . But lately nieh , i ader gak rase macam nak pakai product Collagen plus Vitamin E tuh . ader sape2 pernah try tak ?? komen sikit hehehe . 

So thats all for today !! banyak sangat dah rasenye i membebel kat entry kali nieh . excited la katekan haha . so byee !! ehh jap2 , i lupe nak cakap , kat bawah nieh ader a few product yang i teringin sangat nak try !! so sape2 yang pernah try , boleh tak kasi feedback and komen kat bawah entry i nieh ?? hehe terime kasih =)

 


 

JANGAN LUPE KOMEN TAU !

Thursday, September 5, 2013

Senarai Peserta Topap Giveaway By Yong Atira



Assalammualaikum .. hai !! untuk para peserta sila check link korang . takut ad yg i tertinggalkan ke .. sila kasi tau ye. btw good luck !! =)
  1. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  2. http://pelangibirudiawan.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-byyong-nur-atira.html
  3. http://nurainothman.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  4. http://misekin.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  5. http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  6. http://schomells.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  7. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  8. http://nursyikin.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  9. http://inameowmew.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  10. http://preciousloveasfa.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  11. http://ordinarysempoi.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  12. http://zakieazid.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  13. http://akumira93.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  14. http://afiqah220511.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  15. http://www.syuhadasalleh.my/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  16. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  17. http://medicalchenta.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  18. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira_4.html
  19. http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  20. http://nooramyma.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  21. http://bicarahati-hamba.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  22. http://ellazmy.blogspot.com/2013/09/topup-giveaway-by-yong-atira.html
  23. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  24. http://chubbygurlzchumill.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  25. http://lisandramalina-aboutme.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  26. http://edrina-dafinites94.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  27. http://aqylanatasha.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  28. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  29. http://anewdaaay.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  30. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  31. http://www.cikfie.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  32. http://sicomotizati.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  33. http://superpapaya.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  34. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  35. http://inikisahsaya99.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  36. http://stxrlightm00n.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html?zx=2ac17cbbf098a981
  37. http://umikasum.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  38. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  39. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  40. http://lienliedot.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  41. http://eyra1990.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  42. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  43. http://arnilala.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  44. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  45. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  46. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  47. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  48. http://blogtomey143.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  49. http://inspiritdays.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  50. http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atir.html
  51. http://www.geeazielove4eva.my/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  52. http://belognoordiana.blogspot.com/2013/09/topup-giveaway-by-yong-atira.html
  53. http://hanazaty.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  54. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  55. http://atiqahnorbeli97.blogspot.com/2013/09/topap-giveaway-by-yong-atira.html
  56. http://sfhbelog-taip.blogspot.com/2013/10/topap-giveaway-by-yong-atira.html
TAMAT !!

Monday, September 2, 2013

Topap Giveaway by Yong Atira !

Assalamualaikum !!!



Bismillahirahmanirohim .. pada hari ini secara rasminya Belog Si Yong Atira merasmikan Topap Giveaway untuk yang pertama kalinya !! harap-haraplah dapat sambutan dari ramai peserta . Seramai 29 orang peserta yang bertuah akan dipilih 100% oleh abg random.org ok ! So jom follow dulu syarat-syarat nye ok =)

SYARAT-SYARAT
  1. Mempunyai blog
  2. Kalau baik hati click mana-mana iklan di blog i nieh *derma sikit kan, dapat pahala ;p
  3. Buat entry yang bertajuk "Topap Giveaway By Yong Atira"
  4. Follow and like fb para sponsor
  5. Copy & Paste banner diatas and backlink ke entry GA ni.
  6. Then letakkan link entry korang dibawah komen entry ini SAHAJA . *chatbox tidak akan dilayan
  7. Tamat pada 1/10/2013
FOLLOW PARA SPONSOR 

Yong Atira  | Yong Anis Akmal | Amnah Azhar | Nur Azwa Edora | Nur Syaza Fareha  | Aisyah Fauzi |  Aisyah Fauzi 2 | Siti Mariam | Puteri Nurafizah | Farah Ainaa  | Aien Fie | Nur Fatimah

FOLLOW/LIKE FB&TWITTER SPONSOR 

@aishahhh | @_AuntyF




SENARAI TOPAP 

RANDOM.ORG

TOPAP RM10 x 2 by Nur Azwa Edora
TOPAP RM10 x 2 by Puteri Nurafizah
TOPAP RM10 x 2 by Yong Atira
TOPAP RM5 x 2 by Yong Atira
TOPAP RM5 x 2 by Farah Ainaa
TOPAP RM5 x 1 by Nur Azwa Edora
TOPAP RM5 x 2 by Amnah Azhar
TOPAP RM5 x 2 by Nur Syaza Fareha
TOPAP RM5 x 2 by Yong Anis Akmal
TOPAP RM5 x 2 by Aisyah Fauzi
TOPAP RM5 x 2 by Siti Mariam
TOPAP RM5 x 2 by Aien Fie
TOPAP RM5 x 6 by Nur Fatimah

Alhamdulillah terima kasih kepada semue para sponsor yang baik hati . Btw para sponsor pown boleh join jugak =)

Diharapkan semua peserta mengikut syarat-syarat yang diberikan ye , kalau ada rezeki biar lah yang halal =)

Friday, August 30, 2013

MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS




Assalamualaikum dan salam sejahtera. Angah dan Ahkak Gojess kali ni telah bekerjasama untuk membuat MEGA GA.Kenapa mega ga?? Sebab hadiah yg sangat2 best!! :D





GIVEAWAY ni akan berjalan selama 2 minggu sahaja!! :D

Syarat-Syarat Menyertai GIVEAWAY ini ialah:

  1. FOLLOW Blog penganjur AHKAKGOJES & DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil  dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.
  3. Buat entri bertajuk MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. *WAJIB
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual

BLOG PENGANJUR*WAJIB
 |AHKAKGOJES | DJH |

BLOG SPONSOR*WAJIB

 Add To Circle Google Kathy Rbain

LIKE FANPAGE SPONSOR*WAJIB


FOLLOW TWITTER *WAJIB

SILA KLIK UTK LIHAT HADIAH

SENARAI PESERTA
Harap korang support GA Angah dengan Ahkak Gojes ni :D

SEGMEN MERDEKARAYA by Syira Lokman




Makna raya dan kemerdekaan yang indah bagi ku 

For me raye tuh adalah hari kemenangan buat seluruh umat islam setelah sebulan kita menjalani ibadah puasa .Time2 raye nieh la i nak mohon ampun dan maaf kat org tua i , adik beradik serta sahabat handai i . yang bestnye time raye nieh dapat berjalan kerumah sedare mare , yang tak pernah i kenal pown jumpe .. ha .. kan mengeratkan silaraturrahim namanye tuh . And biase la kalo time2 raye nieh perut penuh je lah dengan lemang , ketupan kuih muih bagai . kadang2 dalam sehari 5 buah rumah kite pegi , haa 5 kali la kite makan haaa hamek kaw .. Tapi yang palling best raye time i kecik la .. haha bukan i je , i yakin semue orang rindu time kecik2 die dulu kan . ye lah dapat duit raye banyak hahaha . sekarang nieh dah besar duit raye pown tak sebanyak dulu . tapi masih bersyukur sebab ada jugak orang nak kasi duit raye ,dah tue2 bangke nieh kekekeke .

And for makna kemerdekaan pulak bagi i adalah, negara yang bebas dari cengkaman kuasa asing ! Alhamdulillah kini sudah 56 tahun kita mengecapi kemerdekaan !! terima kasih kepada pejuang2 negara kita yang terdahulu rela berkorban nyawa demi mempertahan kan tanah air tercinta . Maka berbangga lah kita menjadi anak Malaysia  !! MERDEKA !!! 

TAMAN : 31 OGOS 2013

Wednesday, August 28, 2013

*Review tempahan Softly Shop



RM 60 * PM HERE
CK 10154 ~ Long Sleeve Chiffon Jubah 
Color Available: Pink/Light Blue/Blue
Measurement: Length: 140cm Bust: 80-92cm Waist: 60-90cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm
Material : Chiffon With Full Inner Lining

POSTAGE : RM 7







HARGA ASAL RM 85
HARGA PROMOTION RM 80 sahaja


POSTAGE RM7(SM) / RM10 (SS)





Harga asal RM 98
Harga Promotion RM 95 *save rm3 

 
 APA2 TEMPAHAN BUAT DISINI 

Softly Shop Dress Giveaway





Pemilihan pemenang : 

1. Top referral 1x - Dress
2. Top referral 2x - Topup RM 5

Tuesday, August 27, 2013

Just talking about my monster

Assalamualaikum !!

Haloo guys .. is you ok ,is you good ?? cus i want to know bhahaha feling2 Glozell Green pulok dah .. btw now is 12.53 pm , so good afternoon everyone ! hari nieh i tak ada paper , cus next paper i hari khamis nieh . so today i nak wat assignment , and call a few company tuk cari tempat practical sem depan uurrghhh .. tak sangka dah nak abis belajar da weeee . i'm so happy and tak sabar dah nak habis belajar , nak genggam diploma fuuhh . haha but actually i'm not about interesting dengan course yang i amik nieh but alhamdulillah masih bertahan sehingga sekarang hahaha .

Tengah bosan-bosan tak tau nak cerita ape .. tetibe rase macam nak talking2 sikit pasal lil monster i tuh . hehehe tak dak keje kan .. so here he is Wan Ahmad Farid =)


Sooo ape ye nak cakap pasal die nieh ?? haha tah i pown tak ada idea nak cakap . wait uh ermmm ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Okey got'it ! so his 20 years old , same as me . uuhh yaa die pure from terengganu .. and okeys stop it ayong ! haha .ok la simple things can i say about him is i sangat suke dengan 1 je bende kat die nieh .. its not about his face , his body or etc but ... i suke dengar suare dia !! haha 1st time i jumpe die nieh soalan pertama yang keluar dari mulut i is "asal suare kaw macam tuh ?? macam tercekik tulang ikan je ?" haha siriusly tak tipu !! mase mule2 kenal tuh suar die tuh sangat unik tau !! mane ader orang lain suare macam tuh !! hahaha so farid is one in a million for me . donno la how to describe suare die macam mana .. haha nevermine la .. soo its about 10 month kenal on 23/JAN/12 and finallly he become my lil monster on 21/OCT/12 yeah .. but he said that its to early to celebrate our anniversary . haha okeys =)




I'm so happy with him , haha uuhh uuhhh ya .. his smile is sooo prettyyyy .. !! bhahaha ya lahhh , can't you seee that ??


And bad habbits die nieh is menguap tak reti nak tutup mulut !!! ni makan die .. besar tak gua die ?? hahaha sorry sayang . kekekeke *padan muke


Hahaha .. so to my dear monster i hope that you can find a good job as soon as posibble !! cari duit banyak2 sampai kukuh ekonomi dulu , baru hang nak gatei2 ngan chekk ekkk . hahahah btw i love you 123456789 and so onn , insyallah kalau jodoh tuh tak kemane rite . And sorry sbb entry i kali nieh BERSEMBANG SEMBIIII pasal you . saya sekadar berkongsi gossip aje hahaha ..





So thanks for reading entry yg mengarut marut nieh you guys !! dont for get to leave your comment down here or at the chatbox and do follow me okeys !! Ardios amigos !! BYEE 

Monday, August 26, 2013

Pencarian sponsor topap tinggal beberapa hari lagi

Assalamualaikum !!


Hey guys nak kasi tau kat semua nieh , pencarian sponsor for topap giveaway i nieh tinggal lagi beberape hari je lagi !!! so anyone yang nak tambahkan follower lagi boleh jadi sponsor for my GA nieh !! Topap yang bernilai RM5 ringgit keatas diterima !! GA i akan start pada 2/9 , so ape tunggu lagi ?? just go to my fb > YONG x add pown tak apa , then hantar details2 seperti berikut :
  1. Nama
  2. URL blog
  3. Nilai topap
  4. Untuk berapa pemenang
  5. Syarat : Like FB | FOLLOW Blog/Twitter/Facebook *pilih 2 sahaja

HEADER BARU !!! OLALA ~

Assalamualaikum !!

Haloo guyss so hari nieh i baru selesai my second paper for exam midterm weeee .. and balik2 kolej terus mengadap belog nieh . and tetibe nak buat header baru pulak hehehe .. so ini lah hasil nye !!! SIMPLE je , i tak suke pakai header yang crowdet and banyak warne so i just use only 1 color je untuk sesuaikan dengan warna background i nieh and ofcourse my lil owl wajib ada hewhew . and yup i sangat berpuas hati dengan hasil kerja i yang tak sampai beberape minit nieh hahaha .


So itu sahaja lah untuk hari nieh ok . thanks for reading bye !! ardios

'Giveaway 2013 By Jaja'

Untitled-2.png (800×600)

Assalamualaikum .. Hari nieh i nak join Giveaway by JAJA and hadiah yang sangat menarik perhatian i adalah :

Purr, Katy perry's perfume

-Polaroid Camera 

-Vaucher RM40 for Pizza 

Weee .. kalau dapat Palaroid Camera tuh ya allah .. syukur alhamdulillah lah sangat2 sebab lame sangat dah mengidap camera tuh . nak beli tak mampu hahah . but kalau x ad rezeki pown its ok la haha . soo kalau korang nak join jugak contest nieh boleh click banner kat atas untuk join ok . =)

"Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz"


Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz


*KLIK BANNER*

Jom join duo mega giveaway oleh Fiqa Nsz dan Adam Faiz!
Hadiah Gempak habis!
16 hadiah untuk dimenangi seperti hp case, kain pasang sutera vietnam, kemeja, produk kecantikan, koleksi baju, topup dan banyak lagi!

cepat-cepat join sebelum giveaway tamat 20 September 2013! KLIK SINI!

Thursday, August 22, 2013

"GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA"



Sempena Hari Raya Adilfitri 2013,
Farisha telah mengadakan Giveaway hebat
yang menawarkan Hadiah Teddy Bear sebagai hadiah utama
Dijemput semua sertai Giveaway ini

Siapakah peserta bertuah yang akan memenangi Hadiah ini??
 Klik SINI Untuk join & Lihat hadiah
Giveaway ini sah dari 19-08-2013 sehingga 09-09-2013
Pemenang akan diumumkan pada 10/09/2013

 Good Luck semua ^.^

Monday, August 19, 2013

Sumbangan buat rakyat di mesir !!

Assalamualaikum ..

Photo

Seperti yang kita tahu kini negara Mesir sedang mengahadapi pergolakan dan rakyat mesir sekarang ini sedang berjuang berkorbankan tenaga , harta , bahkan nyawa demi kebenaran ! Mereka berdemonstrasi dibawah terik matahari takkala sedang musim panas si mesir sekarang ini . Terpaksa menahan gas pemedih mata , menahan sakit dipukul , ditikam bahkan ditembaK sehingga syahid !! Subhanallah !! Jenazah yang terlalu banyak tidak dapat ditampung dirumah mayat ini hingga terpaksa menggunakan 2 buah lori kontena untuk diletakkan jenazah .bongkah ais digunakan serta wangi-wangian disembur untuk menjaga dan memelihara jenazah . Jumlah jenazah kini semakin meningkat !

Rumah Mayar Zinhoum

Photo: A.A via Pilihanraya Mesir

Kelihatan beberapa orang yang sedang mencari mayat syuhada dari kalangan ahli keluarga masing - masing.

Photo: Jom qunut nazilah geng. Terkini Para Syuhada mesir Allahumma aamin... Kbt

Photo: AA via Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM)
[ Terkini Isu Semasa Mesir ]
Rabu | 14 Ogos 2013 | 10.40 pagi
Sekarang suasana di Medan Rabaah Adawiyyah. Keadaan sekitar Dataran Rabia'ah A'adawiah selepas diceroboh oleh regim al-Sisi sebentar tadi.
Liputan secara langsung di Raba'ah Al-Adawiyah kembali beroperasi. Pada waktu yang sama, penunjuk perasaan diancam gas pemedih mata.

Sangat menyayat hati bila anak kecil , wanita , orang tua menjadi mangsa korban . Ya allah engkau berikan lah mereka kekuatan dalam mengharungi ujian yang engkau berikan kepada mereka Ya Allah !! Lindungilah saudara-saudara kami disana ya allah . lebih menyayat hati lagi .. adalah apabila penduduk mesir disana berjuang tanpa senjata menegakkan keadilan , kita di malaysia orang menggunakan pistol untuk menembak dengan sesuka hati ! pistol seolah-olah menjadi permainan dimata mereka , nyawa manusia hanyalah beberapa butir peluru sahaja . 

Kepada sesiapa yang ingin memberi sumbangan boleh menyumbang di no akaun yang tertera di banner bawah . sumbanglah walau sekecil RM1 , walaupun kecil nilainya bagi kita , tapi besar bagi mereka yang memerlukan disana . Bersama kita membantu , Insyallah . Demi saudara se-agama . Demi Islam . Demi Allah =')