Nuffnang Ads

Followers

Tuesday, April 30, 2013

Too many problemssss !

Assalamualaikum ..

Hari nieh terlalu banyak sangat masalah yang i hadapi , dengan masalah assignment i yang tak siap2 sampai masalah adik2 i . tak pasti lah kalau satu saat nanti gugur jugak air mate i nieh .. sampai tak larat dah otak nieh nak bawak msalah yang berguni2 and i pown tak pasti berape KG .

Dari kul 11am tadi siap kan report website sampai pukul 4.45 pm tadi baru siap and hantar report . masyallah hanye Allah je lah yang tau cam ner i tahan air mate i sebab report group i tak macam report orang lain . hantar tuh pown pasrah je la dapat berape markah . dengan website yang tak siap , group member g australia la . Masyallah tak tau la nak citer macam maner . Dah la cukup sampai disini , tak pe la biar kan je la , i pown malas nak salah kan sape2 .

Balik rumah dapat call dari ayah pulak dah , citer pasal problem adik i si anis tuh . hadoi tuh budak lagi satu masalah  ,bile dilarang , off phone terus , sampai ayah i pown tak tau camne care nak bercakap ngan die tuh .wahai adikku sayang dengar lah cakap ayah kaw , bila ayah tak izin kan tolonglah jangan degil . ayah cakap kaw tak mau dengar nieh kan pulak kakak kaw hadoy pening kakak dengan kaw nieh anis . yang dah besar baru kaw sorang nieh anis . tuh ain , atikah anisa , aqish ngan baby tuh nanti kalau dah besa lagi bertimbun masalah agaknye =="

Tak tau nak mengadu damba macam maner dah nieh , yang mampu tadah tangan , pejam mate "Ya Allah permudahkan lah segale urusan hambamu ini , Ya Allah tabahkan lah hatiku ini , Ya Allah kasihani aku Ya Allah , hanya padaMu aq meminta pertolongan Ya Allah " Amiiinn . so bile i dah tak der mood nieh memang i malas nak cakap ngan sape2 .tak payah lah nak tanye soalan yang buat i hangen , kang tak pasal2 kene angin puting beliung i nieh .

so bye . assalamualaikum .




Monday, April 29, 2013

Done kursus kawin !

Halooo !! how yu guys doing ??!! GoOoOoOooOddddddd??!!

So yeahhh ~ i dah selesai amik kursus kawin dah *i boleh kawin weee ~~  Penat woo kul 9 am dah kene ader kat setiawangse . and lupe nak kasi tau i amik kursus kawin ni kat setiawangsa Mahligai Firdaus and just bayar RM80 without ujian atau ape2 pown just dengar ceramah je , and penceramah nye sumpah tak tipu !! semue nye sngat2 bagus and sepanjang amik kursus tuh memang you all akan ketawe je kerje nye  x rase ngantok pown . *YONG tido !! sebab tak cukup tido and penat ok , siriusly tak tipu . kire ok lah amik kat sane . ader minum petang n tengahari sekali . dekat ngah kedai and whatsoever lagi lah . so bagi sape2 yang x mau amik ujian yg bkal start bulan 6 nieh cepat2 la amik kat Mahligai Firdaus tuh ok .




Lepas habis kursus i and my dear terus g Times Square sebab KAMI  kempunan Shushi King !! hahaha sekali dapat makan . waaa lege nye but rase cam tak nak stop pown ader cececece . nasib cik abg yang belanje , control sikit i mkan kekekeke .

Tengok kami tak mengamalkan pembaziran ! haha

So thank to wan farid sebab belanje i mkan shushi and wayang semalam . hahaha . semalam ada cerita yang sangat hahaha menyayat hati dan kelakar . but biarlah RAHSIA .. kekekek . Uh Uh Uh !! lupe nak cakap !! IRON MAN 3 best !!!! TAK TIPU !! hensem gilak and super gempak+awesome !! lalalallololo .

So i pown nak bersiap g class nieh . class kul 2 skunk dah pukul 1.30 so daaa ~
Ardios Amigooss !!
Assalammualaikum !!

Friday, April 26, 2013

Fighting !!

Haloo !! How yu guys doinggg ?? gOooOOoOOdd !!??

Ok today i'm so happy sebab i dah submit assignment i yang ke .... x ingat , abaikan , iaitu Visual Basic assignment yeaah !! congrates ayong !!! so after this tinggal lagi 4 Project je lagi yang kene sattle kan . 4 pown project besar tuh bhaai !

Tengok la senarai2 project and report i nieh .. sedih tengok T.T

30/4 submit report Publishing in World Wide Web
3/5   submit project system Object Oriented Analysis and Design
3/5   submit individu assignment Publishing in World Wide Web 
3/5   submit project E-Commerce
3/5   presentation Publishing in World Wide Web
4/5   test 2 Multimedia
4/5   submit report Multimedia
6/5   presentation project Object Oriented Analysis and Design
7/5   presentation project Multimedia

Tengokk !!! sadis tak ??!! ni lah life as a student .. time 3/5 tuh nanti la yang i jadi cam orang gile+sewel tuh nanti . hamek kaw semue kene hantaq time tuh . aduss parah dah nieh .

cakap punye cakap pe2 project pown i tak start lagi and tak sentuh lagi . nak buat report la , nak buat web lah , nak buat system lagi lah and yang pening nieh nak wat cartoon .. hakchooyy !! SAKIT KEPALA !! cartoon tuh pown baru 10% berjalan chiiiss !! ayong buat cepat !!!

tak pe tak pe ayong abis sem nieh , lagi 1 sem je tinggal then i dah practical yahooo !! x sabar nye !! cadangnye tempat practical nanti i nak amik tempat yang i boleh shopping setiap kali i dapat gaji . hahaha nampak tak niat nye kat situh . hahaha . so i think i nak amik area2 Masjid Jamek or Petaling Street ha ~ hamek kaw tempat shooping sakan aq amik . *awal bulan dapat gaji beli itu ini , hujung bulan merana , nak beli meggi pown tak cukup duit hahaha . pengalaman :p

So thats all for today !! ooohhh !! btw esok i nak amik kursus kawin dengan my dear !! kat sitiawangsa area2 bank Maybank katenye . amik bukan sebab nak kawin awal ke ape but just sediakan payung sebelum hujan ~ *whatt ?? x ad alasan lain ke ?? tipu-tipu !! hahaha nak cover lettew . hakchoooyy !

ok la thats all for today so bye !!
Ardios amigos from lil owl !!
Assalammualaikum ..

Thursday, April 25, 2013

Good news !! Yeeaahhhh !!

Halooo everyone !!

I have 2 good news today !! 1st i dah hantar assignment Visual Basic i !! yeaahhh !! terase beban sebanyak 10 kg hilang dalam kepale nieh hahaha . Esok just submit report and hantar .

2nd i dah lepas quiz OOASAD tadi so .. fuh lege rase nye . terlepas lagi 5 kg beban haha . and last one is yeahh !!  my honney dah dapat kerja sudah akhirnya !! die dapat kerja i pulak yang excited sebab pe tau , sebab die kerja kat tempat yang i suke so thats why la i yang excited lebih . wewewe ~ nanti turn i pulak yang nak kerja kat pet shop !! wee tunggu cuti sem je la nieh .. hohoho x sabar nye *insyallah !! 

So nanti bile my honey dah kerja x der la die menghadap pokemon , game and blablabla die tuh . hahaha *jales okey !  And yes die memang suke main game n tengok pokemon but i tak kisah pown sebab memang itu lah wan farid dari 1st i kenal die , asal kan die tak abaikan i LAH . hahaha *buat jugak kenelah die . so pesanan dari i terima lah pasangan awak dengan segala kekurangan/kelebihan mereka ok =)

Thats all !! Bye !!
Love from lil owl !!
Assalamualikum =)


Morning sunshine !!

Hallo !! how yu guys doing ?? GoOooOoOOodd ~ *fifyazmi punye treadmark haha

So actually pagi tadi hujan lebat , mamang best giler dapat tidur tambah lagi duduk tepi tingkap yang terbukak seluas alam , sampai kelas pagi tadi kul 8 pown x masuk , malas giler nak bangun . But after this kelas multimedia kul 2 and kul 4 ader quis ooasad *buku pown belom bace lagi da ~ so wish me luck !!

My dear still tido lagi and kul 12 lebih dia nak g interview kerja kesnya semalam tempat kerje die tuh tutup  , so tak jadi interview semalam . haiyak dah pkai emcem2 , tempat kerje tutup pulak dah ~ btw i nak mandi hohohoho , nak siap g kolej breakfast skali dengan lunch then msuk class !!

so .. bye ..  have a nice day !!
Ardios !!
Assalamualikum =)

Wednesday, April 24, 2013

Its all about you

Hallo and assalamualaikum !!

Sekarang nieh i sangat malas nak buat assignment . so berblog saja lah kan . btw alhamdulillah minggu depan genap 8 bulan dah relationship i dengan you fariidd !! hahahaha . siriusly i happy giler dengan you and thanks sebab menyayangi diri ini dan menerima i dengan seadanya . baik buruk i , segala terlebih dan terkurang i  , segala perangai pelik2 i , gedik or whatsoever I LOVE YOU SAYANG ! Siriusly i tak pernah terfikir for being ur GF sebab we are BESTFRIENDS !! hahaha *tuh mengelikan hati ! .  Percaya atau tidak YES we are bestfriends dulu and suddently boleh FALL IN LOVE gitu . hahaha .

1st meet kiteorg jumpe kat kedai melayu belakang hostel i MAXISEGAR on 23/Jan/2012 . So that day actually raime ajak i makan2 and tak tau pulak yang die nak bawak member2 die penuh 1 kerete time tuh . so daripada situ lah i kenal you , ajim , alif , safwan and thy others . but there was somethings special there , and its all about your "VOICE!!" hahaha . siriusly 1st time dengar , i cakap "asal suare cam tercekik tulang ikan?" haha . so starting from that day lah yang we be a bestfriends . And siriusly SHIIITT !! hobbies yu same as me !! haha kami PENCINTA HAIWAN !! *YES WE ARE !!!  


And this is our 1st DATE as a FRIENDS je time tuh OK ! hahaha
Yeah we go to the ZOO NEGARA !!!! hahaha so ni lah kami *and as usual i still nampak gemok and you kurus !! . And day by days , month by months until one day farid meluahkan perasaan nye kat i  *nampak tak gantleman kat situ =*) but sayang nye i tolak time tuh sebab .. BANYAK SEBAB !! hahaha #terkejut salah satu daripada sebabnya , erm #ada org lain time tuh ?? YES i am ! and lastly sebab i pernah cakap kat member2 i "aku takkan pernah jatuh cinta kat mana2 kawan RAIME " *nampak tak masin nye mulut i hahaha sebab dulu i Anti-Raime and mindset i fikir kawan2 raime same je as raime so .. i say NOT TO FALL IN LOVE WITH KAWAN RAIME ! haha but at thy end i end up jugak dengan salah seorang kawan raime , and its is you !! hahaha so kelakar . Hampir 2 or 3 times farid purpose but i still say 'NO' . until time tuh i dah memang putus cinta , putus hati terus dengan sorang mamat nieh , and dengan harapan i will forget him then dengan hati yang terbuka buat kali yg ke 4 i say "YES" to farid on 21/Oct/2012 =)

But you know what ??  I'M LUCKY IN LOVE WITH MY BESTRIEND ! truly yes i love you so much sayang . And thaks to MR.STEPHANO too hahaha sebab die lah i makin rapat ngan you !! hahaha nak kenal sape stephano ??

Ni la Mr.Stephano !! my fat hedgehog !!

Ha ~ actually ni bufday present from farid . awal giler you kasi 25/Sep padahal bufday i 12/Oct . Hahaha so thank you stephano !! I love you so much !! hahaha . So this is our picture since we get together after this 8 month =)

 





Your smile is my happinest sayang . thanks for make my days  .
Thank too sebab selalu layan kerenah i gile2 + gedik + ngade2 nieh , selalu ad ngan i time susah senang i , buat i ketawe dengan telatah you  , selalu sabar ngan perangai i , tak pernah bosan mengadap muke i 24/7 . thanks lagi .. sebab bawak i jumpe mak mertua and kakak ipaq i !!! and most important is thank you sebab selalu jadi cikgu english aka MR.GOOGLE tuk i .

So that all for tonight .
Lil owl love you !


Ardios Amigos !!
Assalamualaikum =)

Well done ayong !

Alhamdulillah asignment and project satu-satu dah settel . just another 3 more project group yang kene siap kan then final exam and I'M FREE !!

Argghhh !! lege rasenye bile dah hantar asignment terase kepale ringan sikit . weeee . dah hantar rase cam tak caye pulak aq yang buat semue nieh dengan pening2 pale pe semue hahaha but atlast siap jugak . so congrates ayong , congrates fiza , congrates hana ! HAHAHAHA *gembira punye pasal

Project group just tunggu si fiza balik dari Australia after that submit proposal ape semue then , hell yeahhh !! just tinggal nak study for my final exam for a few weeks lagi . hahahahoho !!

Btw hari nieh buah hati i g interview cari kerja so wish him all the best and good luck !!
Uuuaarrrgghhh !!. i dah ngantok nak tido sat . jap gi class kul 4 pm so need to rest sat ok .

Bye2 from lil owl
Assalamualikum =)




Tuesday, April 23, 2013

Hello there !!

Assalamualikum and very good .. 'night' i think ?? (11.38 pm)

Ok this is my 1st post in this blog and actually i ada another blog dulu but disebab kan oleh kenangan-kenangan yang terdahulu (hahahoho) so i just delete it and make a new one . so this is it !! =E

And first of all my name is Yong Nur Atira Mohd , i'm the eldest one daripada 6 org adik beradik (mau masuk 7 org bulan 9 nieh , yeppi !! ) Still study kat  Kolej Poly-Tech Mara KL amik course Diploma In Computer Science and awal bulan 7 nieh dah nak masuk sem 5 (cepatnye masa berlalu !!) .I'm already TAKEN by Wan Ahmad Farid and insyallah his the last one for me now amiinn !

Btw need to go banyak assignment yang tak siap .

So thats all . Night
Bye2 from lil owl .
Ardios amigos !!
Assalamualikum =)