Nuffnang Ads

Followers

Friday, May 31, 2013

Ending of semester 4 !! yeaahh babeh !

Assalamualaikum dear !

I'm so happy today sebab i baru habis exam paper last for this semester !! yeah soo happy and excited ! Happy .. uuhh happy !! uuhh happy !! 26/6 daftar masuk Semester 5 pulok dah !! syukur sangat !! x sabar nak habis DIPLOMA and CONVO lalalalolololo . Insyallah kalo ada rezeki i nak sambung dekat Multimedia Universiti amik Degree in Multimedia . Tuh pown kalo rase larat lagi nak study lah kan . Diploma nieh pown terkontang kanting je rasenye. haha but maybe sebab course yang i x minat kot . ye ke ?? emm ..

And btw lagi 1 nak habaq mai .. esok pagi nak g naik Bukit Broga !! wawawawa .. x sabo lee teman nieh nok naik bukit . haha ye ye je . karang baru naik dah sempoot . haha . i skunk tngah fikir macam2 nak bawak nieh . hadoy ni la masalah kite hawa nieh . nak naik bukit pown pening nak bawak barang ape . aduss ..  betul nieh .. tak tipu . i pening ni nak bawak apelagi nieh . aduhh .. dah2 malas fikir .

And one more things 4hb nieh i balik perak !! and selesaikan hal adik i anis tuh .  masukkan kesekolah lain . hehe . kite pulak yang excited . As kakak yang paling sulung memang jadi keje i la nieh settel kan hal2 deme nieh . sometimes i'm always ask to my self "why me ?" haha . asal la i tak jadi anak bongsu ke , tengoh ke .. haduii poning le .. so thats all for today . thanks for reading !!

Bye !! Ardios Amigos !

Thursday, May 30, 2013

Kaum ADAM "LAMPI a.k.a LAMBAT PICK-UP?"

Assalamualikum ..

Yu know what ? i just found out my friends love story on her blog .. and guess what ?? haduss sedih betoi la love story die tuh . so today i nak bercerite tentang kaum adam yang sangat le "LAMPI" a.k.a "Lambat Pick Up " untuk memahami perasaan and isi hati kite nieh si kaum hawa . ok before that i nak kongsi sikit 2 ciri lelaki yang cube i elakkan . haha

Ok first i sangat anti dengan ANAK BONGSU . *sorry for those yg terase tuh , i mean anak bongsu yang ngade2 ok . bukan semue la ader segelintir je , but setakat nieh yg bongsu i jumpe perangai semue same je . haha . second disebabkan i anak sulung so i tak boleh together dengan boy yang sulung jugak . haha yu know why ? sebab bile gaduh , dua2 nak menang , due2 keras kepale . gaduh .. gaduh .. gaduh .. last clash haha . *berpengalaman ok haha .

Nieh pesanan i buat kaum ADAM .

1.Jujur tuh biar kene tempat - yu know what i mean ? ok for example :
*tengah msj nieh
Hawa : Yu , i bosan la teman member i nieh date , rase nak balik je . macam nieh la kan rase si A teman kite
            date dulu . hehe
Adam : Herm actualy be honest ok , i pown x suke kiter date bawak teman , pastuh die nak rush2 balik .
Hawa : ok la pasnieh i tak susah kan sape2 lagi dah kalo kite nak jumpe .
Adam : hem ye la tuh .. sebab tuh la i rase TAK EXCITED lansung nak jumpe yu lagi dah sekarang nieh . si
            A tuh sikit2 nak balik cepat . =="

Ok perasan somethings tak ? maybe si ADAM nieh tak perasan lansung . but did yu know that si HAWA nieh TERGURIS perasaan die bile si ADAM nieh cakap "TAK EXCITED LANSUNG" ? Omaigoshh why did yu say like that ?? looks simple things rite , dalam tak sedar kan . 

2.Menjadi pendengar HAWA time HAWA bersembang . 
Yup nie lah masalah kaum adam , diaorang nieh jenis malas nak dengar cerite2 karut marut kaum HAWA nieh .  sebab bukan topic diaorang untuk bersembang . excuse me ADAM .. looks here . Hawa bercerita sebab nak ADAM tahu bahawa ADAM lah orang pertama yang mendengar cerita mereka and HAWA memang berniat nak kongsikan cerita mereka kepada si ADAM . so ADAM pulak bile si HAWA ni dok bercerita jangan lah dok diam je , even those ADAM x mau dengar , just give a feed back . kasi respond . so baru lah si HAWA nieh rase dihargai . *even korang tak ikhlas . but dalam tak sedar sebenarnya ADAM ikhlas kerana menjaga hati HAWA.

3.Nada suare , and tingkah laku .
ADAM please ye jangan nak meninggikan suare dengan si HAWA . sekali die melalak sampai 1 kampung dengar , baru padan muke hang . Even HAWA buat salah tegur lah dengan cara yang lembut ok . and please jangan keluarkan kata2 tak elok ok , cos sometime HAWA akan meninggalkan kesan2 negative terhadap diri si ADAM .

4.Please jangan permainkan perasaan HAWA/ADAM
Ok yang nieh , semue kaum HAWA sangat la benci bile dipermainkan oleh lelaki . How dare you , yu ingat perasaan nieh macam mainan ke ? . Pesanan i for ADAM kalo tak mau buat jadi bini jangan nak ngade2 curi hati si HAWA ok . one more things jangan kasi benih2 cinta to HAWA kalo tak ingin mencintai , sebab sesetengah kaum HAWA nieh mudah jatuh hati . so bile di tinggalkan , mulelah keluar paper "terjun banggunan" , "makan racun" and sebagai nye . ok

So thats is a few of my advices to ADAM . uuhh ya for HAWA !! janganlah mudah jatuh cinta ok ! kalau lah ader terniat nak terjun banggunan tuh sbb putus cinta , ingat ALLAH ok . sebab putus cinta itu bukan lah pengakhiran bagi segalanya  ianya 1 permulaan yang baik what . sebab apa? sebab .. semuanya dari ALLAH . dan segala yang datang dari ALLAH adalah baik belaka . i bukan manusia sempurna , ilmu i cume senipis kulit bawang bahkan lagi nipis . memadailah sekadar menasihati saje =)

Thats all for today !! bye2 !
Ardios Amigos !! daaaa =)

Monday, May 27, 2013

Miss hanging out with you guys :")

Haloo guys ..

Donno where to start from , but actually i just want to say that i really miss you guys !! alot .. aloot and aloot ! lame sangat dah lepak same2 kan pergi dataran , masjid jamek , uptown danau , downtown cheras , merayap sampai PD , titiwangsa , join kem , study group kat Mc'D pandan mewah , Mc'D dagang arghh so many things ='\
Wani and Nafis

Laily ,paan ,enol , wani

Amni sewel !

Sangat rindu mereka , expecially Nafis and Enol . Nafis dah balik singapore dah , so rase cam dah hilang sorang abang yang selalu dok pok pet , pok pet kat aq and suke kasi nasihat kat aq =)

Nafis and Enol

Event arab

And to enol i'm sorry , i miss you too ,rindu nak tengok video kucing and ketawe cam org giler ngan kaw, main snooker ngan si dhia sewel tuh , bukak pose kat rumah kaw and lepak sampai tak ada hala tuju . tak tau mane salah and silapnye , but if yu reaad this "i just wanna say hi =E "




Tak tau nak cakap ape lagi , just thanks for being my friends!! LOVE YOU !!

Bye !! Assalamualikum =)

Saturday, May 25, 2013

Can't wait to see PERAK !

Assalamualikum !!! Halooohaa ~

I'm going to PERAK this 4th JUNE ! yeay ! x sabar giler rasenye nye but before that , 1st JUNE tuh i nak naik bukit broga with my lovely dear and a few friends !! yeah its my first time .. so hopefully everythings okey !! selalu pujuk si farid pergi sane but ada beberape masalah so ditunde tunde tunde last2 he said "ok dear , kite pergi broga 1st JUNE "  and i was just like "WwwwOoOOoooOoOOO!! I LOVE YOU DEAR!!" haha .

Soooo haishh !! x sabar .. x sabar ..!! then 3rd JUNE plak nak pergi beli ticket ERL balik perak and pergi tengok "Fast & Furious 6" yeay ! actually at the first time i ingat "Fast & Furious" tuh citer yang ader "org batu , adik beradik sorang api , sorang lagi tak ingat , and sorang lagi elastic tuh " hahaha rupenye tuh citer "FANTASTIC 4!" loser toi , semangat je cakap kat si farid yang i dah tengok dah citer tuh , siap kasi tau lagi watak2 die . sekali hamek kaw .. aisshh malu sungguh . hahahaha .

Btw i nak balik perak cepat2 bukan ape tau .. sebab nye adik i tuh nanti nak start masuk kolej kat ipoh tuh this 6th JUNE sekejap je jumpe die , bff i si nazy tuh pulak dapat cuti 1 hari je 7th JUNE tuh . then putry pulak nak balik UiTM Arau 9hb tuh . so thas why la i nak balik cepat . budak 2 ekoq nieh adik2 kesayangan i yang nakal+degil+keras kepale+chomel , i rindu giler kat depe nieh . da besar panjang da pown due2 ekoq nieh =")

Budak2 nieh la yang buat i rindu tuh =")

So that all for today !! byeee !!
Assalamualaikum !


'segmen exchange link iklan dan tambah follower'

Last segmen for today . haha =)



Before click banner kat atas nieh , click kat sini ,sini lagi and ok last ! *tnggu sampai habis loading JUJUR tau !
OK dah boleh click banner kat ats nieh . Before that follow me and tinggalkan link blog anda di comment i , supaye i boleh follow yu balik Ok ! THANKS !

Friday, May 24, 2013

" Suprise & Awesome Giveaway by SN "


                                                                             
MEGA GIVEAWAY 
" SUPRISE & AWESOME GIVEAWAY BY SN " 


CLICK BANNER !


PRIZES :
 Peplum Lace Kurung, Jubah Dress, CTAC bag, Tudung/shawl ,Baucer discount, top up
cash, button bagde, Sabun GLuta 3 layer, jam moustache, anak tudung bawal berwarna
keychain felt craft, brooch felt,  shiseido black mask, broochquilling bookmark, Dress Labuh,
 Blouse, keychain Domokun, etude house styling eyeliner & tomatox, Gift dari Utara ,
1 unit mug PUTIH bercetak BERNILai RM27 (Sem)/RM32 (sbh/srwk), bookmark , coklat oreo



SAYA TAG : 
a) ANDA
b) ANDA







4. WAJIB FOLLOW/LIKE FANPAGE/BLOG/TWITTER/INSTAGRAM semua sponsor ! (RUJUK SENARAI SPONSOR DAN HADIAH GIVEAWAY DI BAWAH ) ** Sila jujur kerana aka

"Follow Mollow Dan Menang"



Ok last segmen for today ! as usual , click this banner kalo nak join sekali ok =)

Jumlah follower terkini : 13 org

'Segmen: Jom Follow Blog Saya !'




*Click banner


Haloo !! morning semue , so today i nak join segmen "Jom Follow Blog Saya!" by blog Khairunnisa's Land . so anyone yang nak join sekali , jom la . just click the banner OK ! =)

 Jumlah follower terkini : 12 org *maklum lah masih baru
Target follower : 100 org *hehehe


Thursday, May 23, 2013

Mood study tak datang lagi ?


Hallooooo guys !!
So now tengah2 i berstuDYING nieh , i nak kongsikan sikit masalah2 yang selalu i hadapi bile time exam nieh . haha , and maybe ader a few student pown mengalami masalah yang same macam i jugak .. selamat membaca !


Time study , bapak lah ngantok ! menguap dah beribu2 kali , tapi bile dapat game , fb , twitter , movie , keek , insta semue .. hamboy , segar bugar terus matenye !


Then tengah semangat2 nak study , pergi kat rak buku , terus i was just like"Oh noo !! mane 1 aq nak bace nieh?" . so nasihat and pesan pade diri sendiri "JANGAN STUDY LAST MINIT!" =)


Malam before nak exam tuh , fuhh bace buku , note semue macam budak dekan 5 kali berturut2 dah  , dengan harapan esok jawab exam tak der la terpinge2 . And guess what ?? bile dapat paper , bace soalan i terus "hemp ! next time exam jangan bace buku lah , bace tak bace same jugak !" . Eh jangan gitu !! gurau saje =p


Ha .. nieh lagi satu masalah yang paling i menyirap sekali ! pernah tak korang alami ?? hai .. i kalo tanye member2 i , "kaw dah study dah ?" dengan muke gelabah ok ! , and selamber je depe jawab ape tau "uuh , aq tak bace ape2 lagi " bapak ah ! siriusly menyirap giler !! . Last2 depe yang tak bace buku tuh la yang dapat good result dari i yang bertungkus lumus bace buku nieh !!

Ha .. yang nieh memang tak boleh nak tipu lah . memang selalu koot !! haha macam sekarang nieh la . seminggu before exam lengang2 lagi , 2 hari pown still cool , esok nak exam baru lah kelam kabut !! ni namenye study last minit so , yuolls jangan lah amalkan bende2 nieh selalu ok . ni pesanan untuk yuolls and untuk diri i sendiri nieh . So after this bile dah dapet result , tak perlulah nak menyesal atau bermuram duka , because what yu get is all based on what yu did ok =)



Thats all for today !! Wish me all the best ok ! bye !!
Assalamualaikum !!

Wednesday, May 22, 2013

Done Renovate My Blog !

Alhamdulillah .. blog sudah siap diubah suai , yeay ! so ni lah rupe blog baru i kali nieh . but header tuh i buat simple2 je , actually niat memang nak buat header lagi cantik and lagi chomel , but disebabkan i tak bace buku lansung for final exam sabtu nieh , so hati jadi tak tenteram !! but still nak buat jugak so its end up macam yang kat atas tuh je la. haha its ok next time i try buat yang lagi better and awesome ! InsyaAllah !

Overall nak mencantikkan blog nieh bukan senang tau ! kene banyak tau pasal coding and kene rajin belek2 dashboard but thanks to blog2 yang buat macam2 tutorial  !! ianya sangatlah membantu , so for those yang nak tengok macam2 jenis tutorial yang boleh yuolls letakkan dalam blog yuolls . i have a few of blog that can help you =)


So thats all saje lah,nak list kan banyak2 mate dah ngantok . and now baru habis buat note for Data Communication punye subject , uuurrggghhh ngantok nye ! patot la ~ dah pukul 4.00am dah . I'm going to sleep now but before that jangan lupe follow blog , instagram and twitter i ok, and i'll follow you back ! Bye !

TQ for reading !
Assalamualaikum ! Morning !

Tuesday, May 21, 2013

'My First Giveaway'

Ok2 nieh last segmen yg i join buat "HARI INI" haha . actually kita mencuba sekurang-kurang nye kan , mner tau tetibe rezeki nak datang . so yu guys takkan tengok je ? jom la join jugak ok , just click banner dibawah =)


"Duo Big Giveaway!"



"Duo Big Giveaway!
Due Date 8 Jun 2012
Click Banner!

Big Thanks To :
Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish

"Segmen Super Follow By HOT MASA KINI"

Ni ada 1 lagi segmen ! jom join ! macam biase just click banner kat bawah nieh =)




Segmen: Jom Blogwalking bersama Cik Bintang

Hari nieh rajin giler nak join segmen2 yang tngah hot2 nieh . so sape yan nak join jom la , mner tau ada rezeki . mudah je just click banner bawah nieh =)


' Segmen Jom Kenali Blogger Baru'


Sape nak join ! simple je segmen nieh .


*Click banner !

Hadiah :
Review Blog (4 blogger)
Sebuah buku/novel(1 blogger)
Free Banner)
Free Desktop Wallpaper (1 blogger)

Pemenang akan dipilih secara RANDOM

Tarikh tutp 25/5/2013 jam 9 mlm

Monday, May 20, 2013

Wanna try somethings new ?

Halooo ! So now tak mau cakap banyak , just want to tell yu guys dat i think i nak try somethings new , somethings different in my blog nieh la ! *ok fine ! bace buku tak mau , blog pulak dibuatnye guess what !? i nak try buat blogskins ! yeah ! but kalo blogskin i tak jadi , i try cari jalan lain la .  so kalo time bukak blog i nieh , tngok ader yang pelik2 tuh harap faham2 la . blog tngok i tengah upgrade cikit . haha . so just wait for my new blog ! haha Insyallah lah kalo menjadi . So bye !

Final Exam is cominggg !!

Yo Lil Hi HooO ! *mood haappy feet pulok doh 

Haip ! so .. how yu guys doing ?? goood !? actually now i tengah study weeks 2 minggu nieh. minggu lepas dah balik rumah ayah i kat shah alam so now i kat cheras . Argghh nooo ! buku pown tak bukak lagi and tak bce pown lagi uuhh shiit ! sabtu nieh i dah start paper dah . and guess what ? 1st paper , paper yang i benci pulok tuh ahh ! tension ! tak tau nak bce ape .. DAMMIT ! siriusly paper nieh i rase cam 1 sem nieh tak tau la belajar ape . haish ape la yg i nak mencarut dalam paper tuh nanti ?! omigod ! omaigod ! omaigod ! so this  is my schedule .

TTS3113 (E-Comm) - 25/5 - 2.15pm
TNW2033 (Data Comm) - 28/5 - 9.00am
TMD2043 (WWW) -29/5 - 2.15pm
TSE3144 (VB) - 30/5 - 2.15pm
TSE3024 (OSAD) - 31/5 -2.45pm

Bebudak CT1010 (Dip In Information Technology) said kami budak CC101 (Dip In Computer Science) paper lambat start but habis awal  haha well lucky ar we ?? ya lah !! but tengok la .. berderet kowt paper nye !! SHIIT ! hopefully x der yang repeat for this sem ! AMIIIN ! so yu guys wish me all da best for this FINAL EXAM ok !

Now dah pukul 12.36pm and anak dara nieh still tak mandi lagi ! hahaha .  *OK .. OK .. nak mandi la nieh ! and my dear pown still tak bngun lagi ! matahari dah terpacak atas kepale pown tak bangun lagi ! haish farid .. farid .. tak tau la semalam die tidoq kul bape tengok movie rasenye .

So byeeeee !
Ardios Amigooss !
Assalamualikum =)

Tuesday, May 14, 2013

Best Friends Forever !

Alooooha !! Ola !! *cheiit bajet2 pulak :p

First of all hari nieh mood i nak kenal kan bestfriends i yg i syg sangat !! yg sme2 membesar dengan i dalam tempoh 11 tahun nieh !

Norazirah Zakaria "nazy"

Puteri Nur Hafizah Megat Samsuddin "put"

Siti Mariam Abdul Razak "Siti"
 Tak sangke dah 11 tahun dah aq membesar dengan korang kan , and we still bestfriends ! 1st time kawan dengan diorang nieh memang banyak giler dugaan . haha kelakar bile diingatkan balik , masing2 saling merebut la , tak suke la , ape la haha. actually dulu kami bnyak giler krisis . haha tapi malas nak cerita . kalo cerite tuh mule la , 1 page pown tak cukup kan . so biar la hanya kami je yang ingat memori2 tuh haha . Even selalu gaduh , selalu tersentap , terase bagai , merajuk tapi sumpah aku sayang korang ! haha

Terima kasih selalu ada time aq susah and tak ada sape2 , terima kasih sebab tolong aq bile aq perlukan bantuan , terima kasih sebab selalu dengar luahan hati aq, terima kasih selalu caring pasal aq , and terima kasih sebab terima aq as bestfriends korang sampai sekarang and paling penting ! terima kash sebab ciptakan memori kanak2 aq yang sangat indah untuk aq kenang sampai bila2 !

Bile teringat kan puteri , selalu teringat time kecik2 dulu suare die lah paling susah sekali nak dengar , pemalu giler org nye , haha bile die ckap selalu kene complain "mulut ader emas , berlian , intan permate" haha . then die nieh selalu kene buli dengan nazy kekeke . hadoi kelakar je bile ingat balik . tapi put terus berubah sejak die join i msuk club TeakWonDo . haha i perasan lah sejak dari tuh , fuh cakap pown x risau dah emas berlian die jatuh ke tak haha .And time sek menegah i selalu buat die terase lah , sedih bagai disebabkan ex i  dulu . haha sorry put ! so now put belajar kat UiTM Arau , tak ingat lah de amik ape hehe , tapi die memang pandai pown . time SPM die dapat 5A's ke 6A's i tak ingat la but woo terer kan, even i satu class ngan die , tapi i still tak leh kalah kan die haha *ye la dulu sibok dok bercinta!

Siti pulak dulu kecik je orang nye , skunk tinggi lampai haish .. siti makan la bnyak sikit ye . hehe . btw siti nieh kelakar org nye , pendiam and pemalu ! tapi tak sepemalu macam put ! and cepat sentap . sensitive tau ! haha die nieh selalu sangat gaduh ngan si nazy , hehe sampai sekarang still selalu gaduh jugak . Pastuh tahap creative die nieh same cam put , die pandai melukis tau ! Siti baru habis STPM now i tak sure la die keje ke tak . hehe

And citer pasal Nazy pulak . haha too many story bile diingatkan balik . sumpah sangat banyak ye . hehe die la kaki buli dulu ! selalu buli put , i and siti ! i ngan die selalu berebut put . yang siti nieh pown just mengikut aje . keke lawak je .dah la bile ingat kan si nazy nieh i rase sampai tak tau nak tulis ape haha sebab banyak sangat !

Tuh la org kate bile kite dah besar . zaman kanak2 lah yang paling kite akan rindu and yup . zaman kanan2 i memang bosan ! but thanks to them , i ader memories kanak2 yang memang takkan i lupakan sampai bile2 .dulu i tak ada PS2 , PS3 , Ipad , Tab and whatsoever tuh but they all la yang i ada tuh buat hari2 i jadi lagi indah . haha but skunk masing2 dah besar , dah bawa haluan masing2 , dah jarang bertemu bile sorang kesana , sorang kesini , and actually aq rindu sangat kat korang . lepak kat sawah , beraye bersama , kayuh basikal sama2 , lepak kat rumah aruah opah put , main galah panjang lepas abis sek rakyat . haish bnyak sungguh ! anyway i x sabar nak balik kg nak jumpe diaorang !

But selain diorang bertiga i ader a few kawan jugak Fatimah , Fazliana,Maizira,Ina , Fatin , Ayu and yang lain2 jugak la . bnyak lagi but nnti kalo ader kesempatan i kenal kan kat you ok .

Ni la gambar2 time kami bujang dulu !! *kekeke yong bajet dah kawennn !! tulong !







Sekian ! Aq sayang korang =)
Dadadididu ! Ardios Amigos !
Asslamualikum !

Saturday, May 11, 2013

Happy Mother's Day !!

Haloooo SANYORITTTAAA !!!



 Her name is Yong Tulfa@Zulfa Bt Ibrahim . Hobi memasak *siriusly sedap ! , jahit baju *time raye tak yah buang duit beli baju , ibu yg jahit kan , melukis *ibu tangan seni , dapat lukis laju je CANTIKK ! , mewarna *kalo ibu mewarne , nampak real je gambar tuh , design baju *baju2 i dulu limited edition tau sbb design by ibu sendiri ! , tanam pokok *time bosan ibu suke pg  kedai bunge and susun pokok2 die and paling suke tolong ayah *ibu kuat tau , die sorang boleh tolong angkatkan cabinet ayah !! kalah ayah ! .

Ibu i sangat penyayang , caring , peramah giler ! and garang *sebab i dulu nakal giler , hahah ! and i really miss her , yu know setiap tahun kalo mother day i selalu kasi bunge . kan dulu kalo kat sekolah time2 mother day ader la jual bunge2 ros untuk kasi kat ibu kan , so bende tuh la yang jadi my favourite time mother day . and bile hadiahkan bunge kat ibu mesti ibu hadiah kan balik kiss kat dahi . and now dah 11 tahun , lame dah x rase ciuman macam tuh lagi =') . its ok ayong dah besar n semue nye dah tinggal memory indah .

Yup hidup ibu tak lame 2/8/1968 - 31/1/2003 , ibu tinggalkan i time i darjah 4 ,anis 4 tahun and ain 2 tahun .start hari tuh hidup i , ayah , anis and i berubah sekelip mate . disebabkan hidup yg tak terurus ayah hantar ain duduk kat kg , i and anis duduk ngan atok kat Taman Medan . 4 bulan i tengok sendiri kehidupan ayah , tanpa ibu memang susah sangat hidup die selalunye ibulah yang tolong aturkan kerja customer mner die patut siapkan , ibu yg tulong ayah dalam perbelanjaan nak beli kayu2 papan semue , semuenye ayah bergerak sekali dengan ibu , ibu dah macam secretary ayah dah . and bile secretary dah tak ader , semue nye jadi tunggang langgang kan . but ayah kuat perlahan2 ayah bangun tanpa gunakan tongkat yang selama nieh die gunakan untuk berdiri , sampailah sekarang =')

Bile kali terakhir i jumpe ibu kat hospital ibu cakap "atiya jage adik2 ngan ayah tau , ibu sakit tak dapat nak jage atiya dengan adik2" , even dalam hati risau sangat bile ibu cakap cam tuh , i just senyum n cakap "ok ibu" but sape tahu die nak pergi menghadap Illahi . Pukul 3 pagi 31/1/2003 atok dapat call dari hospital ,  sampai2 sane bile doktor dah tutup ibu dengan selimut , i dah tak terkate still anggap satu gurauan yg i tak dapat terime , memang i dah tau ibu dah pergi tinggalkan i tapi i tak boleh terime kenyataan time tuh . goncang2 ibu pown still ibu tak bukak mate , and lastly i just menangis , menangis , menangis dan menangis . dalam umo i 10 tahun time tuh i dah fikir macam2 , macam maner hidup i , adik2 and ayah i pas nieh , sape nak tolong ayah ? sape nak masak bile kiteorg lapar ? sape nak tolong i buat kerja sekolah ? pada sape i nak mengadu masalah i ? pada sape i nak mintak tolong ? pada sape i nak mintak kasih sayang seorang ibu ?
night mare rite ?

So lepas ibu dah tak ader semue bende i buat sendiri , tak ader org tolong i buat kerja sekolah , tak ader org dah i nak mengadu masalah i , semue bende i kene usaha sendiri . i tau , i mampu buat sendiri , i tau i mampu berdiri diatas kaki i sendiri and now alhamdulillah i dah pandai berdikari . so those yg still have ur mom love her as long as she live , sbb bile dah tak ader , maka hilanglah salah satu rahmat Allah S.W.T yang paling bernilai iaitu doa seorang ibu . So Happy Mother Day ibu !! Al-Fatihah tuk ibu and hopefully ibu ditempatkan dikalangan org yg beriman dan beramal soleh . Amiin =)



.Walaupun ibu tiada ganti tpi Allah tuh maha adil , Allah kurniakan Nuripah Bt Mahali tuk jadi pengganti ibu ,  memang ibu tak macam aruah dulu , tapi cukup lah sekadar mengambil berat , yang boleh jagakan ayah tuk i time ayah sakit , yang sanggup bersusang senang hidup dengan ayah , and paling penting seorang ibu yang mampu menerima i dan adik2 dalam hidup die .Now Alhamdulillah i ader 3 orang adik dengan ibu su nieh , nak tampah lagi 4 dah pown . haish i'm the eldest sister dari 7 org adik beradik !? uuhh ~

So thats all for today  , sangat panjang i bercerita haha .
so bye ! Ardios Amigos !
Assalamualikum =)






Thursday, May 9, 2013

Catoon !! i love it !

Halooo , Malooo !!! *ah sudah :p

Lame tak update blog kekeke , sorry !!Too busy  la . minggu nieh busy dengan assignment sbb minggu nieh last week for sem 4 , so kene struggle sikit lah . All assignment dah complete Alhamdulillah !! lege sangat rasenye so , esok just wat presentation for Multimedia and Presentation OOSAD then selase time study week minggu depan test Multimedia , then Final Exam !! Hopefully semuenye berjalan lancar Amin!! Selame 1  minggu nieh la keje i !! Before that off dulu background song kat blog i nieh . kat bawah tuh nampak kan SMC Music Player , nanti tak off double voice pulak =)


video
Enjoy it !! *jadi kanak2 ribena kejap =*)

Fuuhh 1st time kot buat cartoon sendiri , selalu i yg tengok cartoon , now i yang buat cartoon sendiri , ha ~ baru tau payoh tak poyoh nye wat cartoon nieh sebenonye . so 1st trial , maybe cartoon i nampak kekok sikit , chomot la and whatsoever la kan . but insyallah kalo diberi peluang buat lagi , i'll do my best lagi !! hahaha . and insyallah kalo dapat sambung degree nak amik course wat cartoon jek . heheh amiiiin !

So thats all for today ! eh lupe nak kasi tau !! hari tuh kan i ngan my dear farid g kursus kawin , so kami dah dapat dah sijil nye !! yeay !! da boleh kawin da ~~ hahahaha *nampak tak kegatalannye disitu :P



This is't !! jangan jaless !


Bye2 ardios amigos !!
Assalamualikum !!

Friday, May 3, 2013

Mood : Unstable !?

Haloo guys .. hari nieh dengan jayanye i dah completekan 3 assignment ! yeah !! Good job again ayong . presentation web site DONE ! Assignment individu website DONE and assignment yang paling bodo pernah i buat DONE ! 1st time dpat assignment "main game" and wat report , ok mse mule2 dpat tuh excited sbb dapat main game but yang paling tak paham nye why game SECONDLIFE ? hadoy memang tak paham lansung , kalo korang nak tau why i ckap cam tuh hemm try main sendiri hadoy tak tau la nak cakap ape dengan game tuh ha ~~ ok tutup citer , malas nak citer hahaha .

So setelah sebulan tak balik jumpe ayah , esok i nak balik Shah Alam yeay !! nak jumpe ayah kesayangan i tuh muah muah muah ! rindu giler la sebulan tak jumpe T.T , sebab sangat busy dengan assignment yang macam gunung ==" . so esok before balilk nak lari pegi setiawangse dengan farid sat g amik sijil kawin kiteorg yang dah siap tuh !! yeayy ~ then baru balik terus naik KTM sampai ke Batu Tiga =)

So lately nieh mood macam orang giler maybe sebab dah nak "lampu merah" kowt or maybe stress ?? tah i dono la , but kesian pulak kat si farid , ,nasib la die pun jenis melayan jugak . kadang2 rase nak naik hangen , kadang2 rase nak orang melayan kiter , kadang2 cepat terase , kadang2 nak marah2 org , kadang2 nak merajuk .. kadang2 aiiihh banyak beno kengkadang nye tuh !!! hish mcam2 la kengkadang tuh .. but luckly si farid nieh pun jenis melayan and beralah so tak der la boleh bawak sampai begaduh bagai . so thats why i love him so much =)

So to my dear i'm sorry , sorry , sorry , sorry , sorry !!
and i love you !
Bye Ardios Amigos !
Assalamualaikum

Thursday, May 2, 2013

Yess !!!

Haloo guys !!

I baru berjaye add Followers Gadget !! haha penat dok kebek2 so thanks to this blog http://www.hasrulhassan.com/ . haha so for those yang baru nak buat blog and tak nak pakai Google + Follower just use this tutorial je ok . sbab blog dah update baru so sape2 yang still nak use followers yg lame just open this blog ok = http://www.hasrulhassan.com/2013/01/Cara-Letak-Follower-GFC-Blogspot.html . so alang2 i dah buat Followers gadget nieh jangan lupe follow me , and dont worry will follow yu back ok !

so bye !
Ardios Amigos !!
Assalamualaikum !


Shopping !!! yeahh !

Hallooo guys !!

Today MARA i baru masuk so ape lagi awal2 bulan nieh enjoy la *hujung bulan menangis x der duit . haish ayong2 .  So first of all i nak cakap to all boys out there "PERNANTIAN ITU SATU PENYIKSAAN " bagi wanita yg mcam i , and menunggu itu adalah perkara yang paling i tak suke . so thats why i suke shooping sorang sbb i tak perlu menunggu hahaha . dan percayalah i mampu menangis kalau dah hilang sabar  , bukan ape tau , tadi sejarah betoi tunggu bf i . tunggu 5 minit x sampai , 10 minit tak sampai , 15 sabar lagi , 20 maner die nieh ?? , 25 aii dah dekat 6 monorail lalu nieh , 30 ok fine !!!! *nagis terus !! hahaha lawak . but siriusly sabar tahap haish tak tau la nak cakap lagu mner . so you please jangan wat cam tuh lagi . tuh baru cover2 nagis . kang datang giler i meraung begolek2 i kat hang tuah tuh ! baru tau ~

Ok end of the story , so tadi i g shopping kat KENANGA !!!!! best siriusly ! heheheh time nak beli seluar slack yang tak tahan mate awok nengok nye ~biru , meroh , hijo , hitam , meruun , pink , oren ha mner nok . aish sakit mate awok ! last beli 2 helai je total 58 hengget . kalo beli bju kat sne pown not bad la sbb harge semue low2 dari ts tambah lagi mner yang nak bli borong. so abis beli sluar , then mkan kat kenanga terus g ts beli kasut and barang mandi . then tengok  citer OLYMPUS HAS FALLEN !! wooo teman sukeee !! best ! heheheh so abis movie g mkan Chicken Rice Shop then balik terus  =)

Sangat penat . so thats all for today .
Bye !! ardios amigos !!
Assalamualikum =)