Nuffnang Ads

Followers

Thursday, May 30, 2013

Kaum ADAM "LAMPI a.k.a LAMBAT PICK-UP?"

Assalamualikum ..

Yu know what ? i just found out my friends love story on her blog .. and guess what ?? haduss sedih betoi la love story die tuh . so today i nak bercerite tentang kaum adam yang sangat le "LAMPI" a.k.a "Lambat Pick Up " untuk memahami perasaan and isi hati kite nieh si kaum hawa . ok before that i nak kongsi sikit 2 ciri lelaki yang cube i elakkan . haha

Ok first i sangat anti dengan ANAK BONGSU . *sorry for those yg terase tuh , i mean anak bongsu yang ngade2 ok . bukan semue la ader segelintir je , but setakat nieh yg bongsu i jumpe perangai semue same je . haha . second disebabkan i anak sulung so i tak boleh together dengan boy yang sulung jugak . haha yu know why ? sebab bile gaduh , dua2 nak menang , due2 keras kepale . gaduh .. gaduh .. gaduh .. last clash haha . *berpengalaman ok haha .

Nieh pesanan i buat kaum ADAM .

1.Jujur tuh biar kene tempat - yu know what i mean ? ok for example :
*tengah msj nieh
Hawa : Yu , i bosan la teman member i nieh date , rase nak balik je . macam nieh la kan rase si A teman kite
            date dulu . hehe
Adam : Herm actualy be honest ok , i pown x suke kiter date bawak teman , pastuh die nak rush2 balik .
Hawa : ok la pasnieh i tak susah kan sape2 lagi dah kalo kite nak jumpe .
Adam : hem ye la tuh .. sebab tuh la i rase TAK EXCITED lansung nak jumpe yu lagi dah sekarang nieh . si
            A tuh sikit2 nak balik cepat . =="

Ok perasan somethings tak ? maybe si ADAM nieh tak perasan lansung . but did yu know that si HAWA nieh TERGURIS perasaan die bile si ADAM nieh cakap "TAK EXCITED LANSUNG" ? Omaigoshh why did yu say like that ?? looks simple things rite , dalam tak sedar kan . 

2.Menjadi pendengar HAWA time HAWA bersembang . 
Yup nie lah masalah kaum adam , diaorang nieh jenis malas nak dengar cerite2 karut marut kaum HAWA nieh .  sebab bukan topic diaorang untuk bersembang . excuse me ADAM .. looks here . Hawa bercerita sebab nak ADAM tahu bahawa ADAM lah orang pertama yang mendengar cerita mereka and HAWA memang berniat nak kongsikan cerita mereka kepada si ADAM . so ADAM pulak bile si HAWA ni dok bercerita jangan lah dok diam je , even those ADAM x mau dengar , just give a feed back . kasi respond . so baru lah si HAWA nieh rase dihargai . *even korang tak ikhlas . but dalam tak sedar sebenarnya ADAM ikhlas kerana menjaga hati HAWA.

3.Nada suare , and tingkah laku .
ADAM please ye jangan nak meninggikan suare dengan si HAWA . sekali die melalak sampai 1 kampung dengar , baru padan muke hang . Even HAWA buat salah tegur lah dengan cara yang lembut ok . and please jangan keluarkan kata2 tak elok ok , cos sometime HAWA akan meninggalkan kesan2 negative terhadap diri si ADAM .

4.Please jangan permainkan perasaan HAWA/ADAM
Ok yang nieh , semue kaum HAWA sangat la benci bile dipermainkan oleh lelaki . How dare you , yu ingat perasaan nieh macam mainan ke ? . Pesanan i for ADAM kalo tak mau buat jadi bini jangan nak ngade2 curi hati si HAWA ok . one more things jangan kasi benih2 cinta to HAWA kalo tak ingin mencintai , sebab sesetengah kaum HAWA nieh mudah jatuh hati . so bile di tinggalkan , mulelah keluar paper "terjun banggunan" , "makan racun" and sebagai nye . ok

So thats is a few of my advices to ADAM . uuhh ya for HAWA !! janganlah mudah jatuh cinta ok ! kalau lah ader terniat nak terjun banggunan tuh sbb putus cinta , ingat ALLAH ok . sebab putus cinta itu bukan lah pengakhiran bagi segalanya  ianya 1 permulaan yang baik what . sebab apa? sebab .. semuanya dari ALLAH . dan segala yang datang dari ALLAH adalah baik belaka . i bukan manusia sempurna , ilmu i cume senipis kulit bawang bahkan lagi nipis . memadailah sekadar menasihati saje =)

Thats all for today !! bye2 !
Ardios Amigos !! daaaa =)

1 comment: