Nuffnang Ads

Followers

Sunday, June 30, 2013

SERVICE AND FORMAT LAPTOP

Assalamualaikum !! Haloo guys !!

Hari nieh i ada announcement nak kasi tau . My boyfie ada buat service and  format laptop . And for those yang nak pakai Windows 8 pown , software is available and boleh contact no yang ada nieh , MURAH je !! Uhhh service ni just untuk area Shah Alam(SUNWAY) and Ampang je ok =)



Window 7 - RM20
Window 8 - RM25 - *owner must create microsoft account.needs to run on core i3 and above.Core 2 Duo not encouraged

For each additional software – RM5

  • Photoshop any version/ AutoCAD/ Adobe Master collection/ Sound forge any version/ Sony Vegas .. etc

For each games - RM5

  •  All the latest games 2012-2013
  • Laptops must have Graphic Cards
  • Must have at least 50gb on your Hard Disk
  • For the latest games,make sure your laptop have Core i3 and above.
      CALL NOW !

Wan : 017-3381082  (wassapp/wechat)

Each laptops that have been format will get free Microsoft Word 2012 . Window is 100% confirm fully activited . and if the laptop have a problem you can return it back and I will reformat it for FREE!!


Thursday, June 27, 2013

"HEDGEHOG!" as a PET ?

Assalammualaikum !! haloo there !! how yu guys doing ?? GooOOoOdd ..

First of all i nak kenalkan kat korang i punye pet !! Not a cat , not a sugar glidder , or a bird but its a HEDGEHOG !! And this is it !! Mr.Stephano .  And die ader partner tau !! but partner die dengan boyfie i and her name is Ms.Jennifer !! not Jennifer Lopez okeys =)


Hedgehog or in malay kite panggil landak mini . mereka nieh spesis mamalia and mereka tergolong dalam haiwan noctural iaitu haiwan yang active pada waktu malam . Hedgehog nieh sangat jinak , and senang nak jaga  !! betul tak tipu !!

So setakat nieh dalam banyak2 soalan , soalan yang paling famous org dok tanye kat i is "hedgehog nieh tembak tak duri die ?" , ok jawapannye , mesti korang ingat hedgehog nieh macam porcupine kan ? ha .. salah tuh . hedgehog and porcupine sangat berbeza kerana hedgehog nieh tak menembak duri die macam porcupine . and duri hedgehog nieh tak besar and setebal porcupine. lagi satu saiz hedgehog nieh kecik je .. mereka nieh hanya boleh membesar sehingga sebesar tapak tangan je ! so jangan la risau nak membela binatang chomel nieh ! 

"Hedgehog nieh nak kasi makan ape ?" ha .. tuh famous question jugak tuh . ok hedgehog nieh sebenar nye makan makanan kucing je , selain tuh i kasi die makan mealworm atau ape2 jenis serangga , sayur and buah . but hedgehog i nieh kuat makan mealworm . banyak maner pown , die boleh habiskan . hehe . uuhh lupe nak cakap , elakkan kasi hedgehog minum susu sebab susu tak elok untuk untuk pencernaan die ok !




Kalau korang nak tau i nieh sangat excited bab2 membeli barang2 mandi/makan untuk hedgehog i !! hahaha i donno why but setiap kali belikan barang untuk die , i pulak yang happy semacam . hahaha so kalo bab mandi kan hedgehog i nieh simple je . i just gunakan syampoo yg khas untuk baby , tuala and berus gigi *but berus gigi yang dah TAK gunakan tau !! kalo mandikan hedgehog nieh better mandikan dengan air suam and kalo nak rendam kan die make sure tak melebihi hidung die *nanti lemas pulak karang .

ni la koleksi syampoo stephano . dah macam baby dah haha

macam nieh la cara nak mandikan dia . and biasanye lepas mandi die terus tido .
Setiap kali balik kampung or nak berjalan2 kat taman/padang i tak pernah miss nak bawak die . mesti tertanye2 kan "macam maner nak bawak?" ha .. boleh la . i belikan beg travel khas untuk hedgehog , beg tuh senang nak dibasuh . harga RM55 , tapi beg nieh susah sikit nak cari kalo ader pown jenis yang kain punye . but time i beli nieh nasib je terjumpa pulak kat fb . so beli on9 je .

chomel tak beg die !! hewhew
So pada sape2 yang dah bosan bela kucing bagai apa kata korang bela hedgehog pulak . tak susah lansung nak bela dia asalkan korang ader tempat yang luas untuk dia bermain . sebab hedgehog nieh bukan haiwan dalam kurungan ok . first time korang pegang memang rasa sakit . macam pegang durian gitu but lame2 bile korang dah biase ia akan terasa berduri je tapi tak sakit lansung . PERCAYALAH !! haha . so kalo ader ape2 soalan just leave a comment and do follow me okeys !! tq for reading !




Ardios amigos !!
Love from lil owl .
Assalamualaikum =)







Wednesday, June 26, 2013

SEGMEN MENANG DUIT RAYA DARI CIKPUAN ZEERA



Jom join segmen ni pulak . just click banner kat atas =)

"Segmen Review Blog By Misha"

Assalamualaikum !!


Jom join segmen kali nieh .
As usual just click this banner . selamat bersegmen !! =)

Simple tips nak gigi putih !!

Assalamualaikum !!

Haloo guys !! so today tetibe terfikir nak buat entry pasal gigi !! hahaha sebab ramai dok tanye i , ape product yang i pakai . Actually i tak pakai ape2 pown cukup sekadar berus gigi setiap kali bangun tido , lepas makan , time amik wuduk , and time nak tido =)


Hamek kaw , tayang gigi betul dah nieh . haha . . yup ini bukan gigi rekaan ye  . photoshop or whatsoever !! IT'S MINE !! even tak der la putih sangat kan . kahkahkah *BAJET .Semue org nak gigi putih berseri .. *termasuk lah i ! , so kat sini i ader beberape simple tips nak kasi kat korang . Kalo rajin boleh try and amalkan selalu =)


  1. Gosok gigi dengan baking soda/bikarbonate soda + lemon ! tapi jangan obses sangat ye , sampai gosok 4   , 5 kali sehari , sebab kesan -ve nye gigi korang akan jadi rapuh !! cukup sekadar 2 or 3 kali seminggu sahaja ok .
  2. Tahu tak yang kulit pisang jugak boleh putihkan gigi ?!! ha .. lepas nieh jangan dibuang kulit pisang tuh  . kulit pisang yang bhagian dalam nye tuh korang gosok2 kat gigi selame beberape minit . kalau diamalkan hari2 dalam 2 minggu insyallah boleh nampak perubahan kat gigi korang tuh . i pernah try and siriusly tak tipu !! but sekarang dah stop sebab tak larat hari2 makan pisang ngeee =E
  3. Kalo korang penggemar kopi , teh and seorang perokok , tolong kurang kan sebab ianya akan menjadi punca pembentukan gigi kuning !!
  4. Jus perahan lemon campur garam and gosok secara perlahan2 ok . 
  5. Buang segale sisa makanan yang terlekat pada gigi  dengan flos sebab sisa2 makanana yang terlekat pada gigi boleh menyebabkan bacteria . cus sometime berus gigi kite tak boleh mencapai sampai ke celah2 gigi rite . 
  6. COLGATE OPTIC WHITE !! This is one of my favourite !! penggunaan die same macam ubat gigi biase . try la . boleh nampak hasil dalam 1 minggu ! Insyallah .

                        
  7. Last sekali rajin2 lah memberus gigi . paling malas pown 2 kali sehari , but kalo boleh 4 or 5 kali sehari !! ok  !

So thats all je entry i kali nieh . nak kasi petua banyak sangat tak larat pulak nak menaip panjang2 . haha so hope korang boleh try and yu can leave a comment below okey !! XOXO !! bye !!

Love from lil owl =)






Monday, June 24, 2013

End of semester break !

Halooo keekers !! opppss tersalah pulak hewhew . halooo yuolls !! assalamualaikum !

Setelah sikian lama tak mengupdate blog !! baru hari nieh berkesempatan nak merapu sat . hope tak ader la merapu sampai panjang sangat ye . haha rindunye nak merapu merapat kat sini maklum la nak update blog kat kampung paham2 je la kan dengan line and keadaan cc yang tenat sangat tuh !! hahaha nak bukak blog pown berjam2 menunggu . duit still jugak berjalan .. kalau online kat cc tuh kalo tak lepas dari RM3.50 x sah la . 1 jam RM2.00 , stengah jam RM1.00 , 15 jam 50 sen . haish menchekik ! dah tuh da la x leh cucuk , kalo nak upload gambo x boleh sbb usb dibuang nye , hadoi2 sabo je la . So tutup la citer pasal cc kg i yg LOSER tuh . and before that jom tengok a few gambar i time kat kampung !!

2nd day : Teman Putri and Aidil date kat Lumut =)

 
Atoto chomelnye !

Puteri and Aidil

Lumut !!     
maaf muke selebet , bet , bet !
Hari ke.. tak ingat : Going to Ullu Kenas with THEM !

Tak bnyak gambar la sebab bukan i yg jadi photographer . haha gambar semue kat cik putri . And for those yang tak pernah datang sini come lah !! best tau air die sejuk giler !! mandi tengah hari pun boleh menggigil hehehe . air die bersih sangat !! so kalo datang perak datang ULU KENAS , ni tak asik2 LUMUT , TELUK BATIK , PANGKOR .. hahahaha .


Sehari sebelum nak balik KL : berposing sat ngan adik2 i yg chomel2 nieh , yup depe lagi chomel dari i . hahaha =) *kpada yg berkenaan sile jngan kembang 





And yeah !! nak gerak balik KL . Angkut depe berdue naik train sampai Salak Tinggi . sumpah penat giler , but atleast i dengan adik2 i so .. x der la bosan kan duduk dalam train berjam =)





So thats all je lah and by the way , those yg ader keek boleh follow i @yong_atira nanti i follow balik kay . my keek is just for fun and bodo2 je , so dont take it too sirious kay . bye !!




Saturday, June 8, 2013

This week .. ??

Assalamualaikum ..
Haloo .. now i kat ciber cafe kat kampung i .. maklum la .. nak cari laen internet pown payoh bebebo kat sini .. laen maxis pown lagi le .. 1 bar pown tak de .. tension .. tension .. so last2 pegi cc depan rumah je . nasib dekat .. kalo jauh memang 2 minggu nieh tak beronline la saye .. btw dah awal2 bulan nieh .. so mood yang tak enak pown datang lah nieh . hadoy .. ader je bende buat i hangen . nak sabo .. but hati still je rase bebulu je . haha

Btw semalam 1 hari merayap sakat ngan bestfriends i kat kampung . dari pukul 11 sampai kul 7 . Nak tau ape pasei le .. lame bebeno ..?? sebab dari kul 10am sampai kul 1pm dok pusing2 cari station minyak la , KFC la ape la .. then da sampai kat Teluk Senangin , public toilet tutup . nak mandi kat Teluk Batik dah jemu .. last2 kiterorang decide pergi ke Sungai Ulu Kenas . kul 3.45 baru sampai sane .. punye la kematu bontot duduk berejam dalam kete tuh . dengan panas matahari lagi . hadoy .. MALAYSIA .. MALAYSIA ... SO HOT laa .

Pas makan terus terjun sungai .. fuuhh air die memang terbaik woo . sejuk giler !! ha .. hot story nye pulak .. bukan aq ngan stephano je yang terjun sungai,handphone aq pown teringin jugak nak terjun same.. hamek kaw . suke bebeno .. haha . Farid cakap "die mintak phone baru lettew" haish .. mner lagi nak cakaw duit .. bayaw hutang lagi nieh . pening ah .. kalo fikir duit memang tak habis le citernye kan . so just forget it =)

So lagi 1 minggu je lagi i kat kampung  .. then 15 balik sepang ngan adik2 i sat sebab ader kenduri tahlil untuk ibu , opah and atok i  . then balik rumah ayah sampai habis cuti sem 26/6 nieh . btw farid .. i miss you soo much .. sorry for everythings . i miss you sampai x der mood nak bersembang la .. always nak call but .. donno la just i nak biar kan diri i nieh terbiase tanpa you . nanti kalo you dah kerje . how ?? . and sorry asik nak maroh2 . jawab phone lambat pown rase nak marah je .. balik sampai kul 5 pagi pown nak maroh nieh . nieh tengoh taip pown nak maroh je rase hati nieh .. but I'M SORRY !! I LOVE YOU DEAR !! SO MUCH !! MISS YOU LIKE FUCKING CRAZY !! ='(

Thats all for today . gambar2 nanti i upload ok . maklum le phone dah rosak . tunggu gambo orang anto je le.
Bye !!


Tuesday, June 4, 2013

Segmen Topup By Emas Putih Part #3


As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013

My Befday-21 Giveaway



Dengan Lafaz Bismillahirahmanirahim,dengan ini blog Farisya Anastasyia dan Nabila Biela akan merasmikan Farisya Birthday-21 Giveaway.Sebanyak 43 hadiah yang menanti anda! Jom tengok syarat-syarat
segmen kali ni:
SYARAT-SYARAT
1) Follow Blog,Twitter,FB profile dan FB pages
para sponsor!
2) COPY PASTE ENTRY NI dan
backlink kan banner di atas ke blog Farisya atau Nabila *salah
satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA BOLEH PAKAI ^^,
3) Letak link entry
tersebut di komen entry Farisya SAHAJA
4) Tamat pada
8/6/2013 *6HARI sahaja*

FOLLOW BLOG SPONSOR



FOLLOW TWITTER SPONSOR













LIKE PAGES SPONSOR




FOLLOW/ADD FACEBOOK SPONSOR

FARISYA HATHIRAH HASSIM SETIASMILE SEMPOI JERK

NOR ANYTAA ADAM FAIZ LOVELY MAXI DRESS NABILABIELA



SENARAI HADIAH


SENARAI PESERTA



SEGMEN INI DITAJA OLEH:




My Befday Giveaway ini
dianjurkan oleh
Farisya Anastasyia dan Nabila Biela dan disponsor oleh
HATHIRAH HASSIM FARISYA NABILABIELA SEMPOI JERK AIMIE MOKHTARS ADAM FAIZ NOR ANYTAA SETIASMILE LOVELY MAXIDRESS NORHALIMI NUR ALJA ✿HAKIMIE INDERAPUTRA






PEMENANG DIPILIH BERDASARKAN TOP REFERRAL DAN RANDOM.ORG!
___________________________________________________________________

Sunday, June 2, 2013

Saturday, June 1, 2013

Bukit Broga , Semenyih

Assalamualaikum !! haloo guys ..

So , hari nieh satu badan sakit2 gara-gara naik bukit broga semalam . but guess what ?? i berjaya sampai kepuncak , but puncak for the 1st bukit tuh je la . haha tak larat kot nak sambung g naik bukit yang seterus nye . dah sampai puncak yang first tuh pown dah rase puas hati sebab i berjaya jugak naik akhirnye . haha sangat cantik permandangan kat situ , awesome !! dapat tengok matahari naik wooo cantikk .. cantik ..

Semalam naik kul 4.30AM sampai puncak kul 5.00AM sangat penat and lenguh kaki2 peha nieh . actually bertolak dari rumah kul 12 and lepak kat dagang sampai dekat kul 2 . then lari sat jalan2 kat downtown cheras then kul 4 dah gerak dah g broga .sampai sane kene bayar parking 2 ringgit je . then barulah kiterorang start mendaki . sampai puncak dapat port best pulak haha kalo dah lending2 dah memang tak naik la puncak yang seterusnye . haha lagi pown x larat dah .. cukup sampai kat situ je . hahaha

Kami pergi 4 orang je but siriusly ramai giler orang bile korang sampai puncak ! hehe so ni je gambar2 yang sempat i ambik . tengok la cantik tak permandangan die . nanti kalo korang berkesempatan datang sini . datang la . g ramai2 lagi best ! but make sure korang naik sampai 4 puncak ok ! sebab the end tuh nanti akan ada sign board selamat datang kepada semua pendaki . dapat tangkap gambar dengn sign board tuh lagi puas hati sebab dapat buktikan yang korang dah betul2 sampai ke puncak die .


see begitu ramai manusia kan





Cantikkan permandangan die . but tak lupe jugak nak berposing2 atas bukit2 nieh hahaha .








So tuh saje lah , kiteorang nieh baru mendaki sampai puncak yang pertama , tapi nak turun tuh ahh payah giler . dengan ibu jari kaki sakit la , dengan lutut mengigil la . haha . tuh tak tau la yang mane daki sampai puncak keempat tuh . haha . tak pe la . i still puas hati dengan pendakian i kali nieh bersama boyfriends tersayang . abaikan rambut yang ditocang tuh . haha die rimas dengan rambut depan die tuh dengan berpeluh2 lagi , so ikat toncet aje la . haha


So that all for today . btw i wanna say thanks to my dear sebab tunaikan permintaan i nak naik bukit broga . hehe i love you dear . thanks alot !

Bye !!

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree






Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013