Nuffnang Ads

Followers

Saturday, June 1, 2013

Bukit Broga , Semenyih

Assalamualaikum !! haloo guys ..

So , hari nieh satu badan sakit2 gara-gara naik bukit broga semalam . but guess what ?? i berjaya sampai kepuncak , but puncak for the 1st bukit tuh je la . haha tak larat kot nak sambung g naik bukit yang seterus nye . dah sampai puncak yang first tuh pown dah rase puas hati sebab i berjaya jugak naik akhirnye . haha sangat cantik permandangan kat situ , awesome !! dapat tengok matahari naik wooo cantikk .. cantik ..

Semalam naik kul 4.30AM sampai puncak kul 5.00AM sangat penat and lenguh kaki2 peha nieh . actually bertolak dari rumah kul 12 and lepak kat dagang sampai dekat kul 2 . then lari sat jalan2 kat downtown cheras then kul 4 dah gerak dah g broga .sampai sane kene bayar parking 2 ringgit je . then barulah kiterorang start mendaki . sampai puncak dapat port best pulak haha kalo dah lending2 dah memang tak naik la puncak yang seterusnye . haha lagi pown x larat dah .. cukup sampai kat situ je . hahaha

Kami pergi 4 orang je but siriusly ramai giler orang bile korang sampai puncak ! hehe so ni je gambar2 yang sempat i ambik . tengok la cantik tak permandangan die . nanti kalo korang berkesempatan datang sini . datang la . g ramai2 lagi best ! but make sure korang naik sampai 4 puncak ok ! sebab the end tuh nanti akan ada sign board selamat datang kepada semua pendaki . dapat tangkap gambar dengn sign board tuh lagi puas hati sebab dapat buktikan yang korang dah betul2 sampai ke puncak die .


see begitu ramai manusia kan





Cantikkan permandangan die . but tak lupe jugak nak berposing2 atas bukit2 nieh hahaha .








So tuh saje lah , kiteorang nieh baru mendaki sampai puncak yang pertama , tapi nak turun tuh ahh payah giler . dengan ibu jari kaki sakit la , dengan lutut mengigil la . haha . tuh tak tau la yang mane daki sampai puncak keempat tuh . haha . tak pe la . i still puas hati dengan pendakian i kali nieh bersama boyfriends tersayang . abaikan rambut yang ditocang tuh . haha die rimas dengan rambut depan die tuh dengan berpeluh2 lagi , so ikat toncet aje la . haha


So that all for today . btw i wanna say thanks to my dear sebab tunaikan permintaan i nak naik bukit broga . hehe i love you dear . thanks alot !

Bye !!

2 comments: