Nuffnang Ads

Followers

Wednesday, June 26, 2013

Simple tips nak gigi putih !!

Assalamualaikum !!

Haloo guys !! so today tetibe terfikir nak buat entry pasal gigi !! hahaha sebab ramai dok tanye i , ape product yang i pakai . Actually i tak pakai ape2 pown cukup sekadar berus gigi setiap kali bangun tido , lepas makan , time amik wuduk , and time nak tido =)


Hamek kaw , tayang gigi betul dah nieh . haha . . yup ini bukan gigi rekaan ye  . photoshop or whatsoever !! IT'S MINE !! even tak der la putih sangat kan . kahkahkah *BAJET .Semue org nak gigi putih berseri .. *termasuk lah i ! , so kat sini i ader beberape simple tips nak kasi kat korang . Kalo rajin boleh try and amalkan selalu =)


  1. Gosok gigi dengan baking soda/bikarbonate soda + lemon ! tapi jangan obses sangat ye , sampai gosok 4   , 5 kali sehari , sebab kesan -ve nye gigi korang akan jadi rapuh !! cukup sekadar 2 or 3 kali seminggu sahaja ok .
  2. Tahu tak yang kulit pisang jugak boleh putihkan gigi ?!! ha .. lepas nieh jangan dibuang kulit pisang tuh  . kulit pisang yang bhagian dalam nye tuh korang gosok2 kat gigi selame beberape minit . kalau diamalkan hari2 dalam 2 minggu insyallah boleh nampak perubahan kat gigi korang tuh . i pernah try and siriusly tak tipu !! but sekarang dah stop sebab tak larat hari2 makan pisang ngeee =E
  3. Kalo korang penggemar kopi , teh and seorang perokok , tolong kurang kan sebab ianya akan menjadi punca pembentukan gigi kuning !!
  4. Jus perahan lemon campur garam and gosok secara perlahan2 ok . 
  5. Buang segale sisa makanan yang terlekat pada gigi  dengan flos sebab sisa2 makanana yang terlekat pada gigi boleh menyebabkan bacteria . cus sometime berus gigi kite tak boleh mencapai sampai ke celah2 gigi rite . 
  6. COLGATE OPTIC WHITE !! This is one of my favourite !! penggunaan die same macam ubat gigi biase . try la . boleh nampak hasil dalam 1 minggu ! Insyallah .

                        
  7. Last sekali rajin2 lah memberus gigi . paling malas pown 2 kali sehari , but kalo boleh 4 or 5 kali sehari !! ok  !

So thats all je entry i kali nieh . nak kasi petua banyak sangat tak larat pulak nak menaip panjang2 . haha so hope korang boleh try and yu can leave a comment below okey !! XOXO !! bye !!

Love from lil owl =)






1 comment:

  1. waahh bersinar sinar gigi ! hehehe .. nice sharing :D

    ReplyDelete