Nuffnang Ads

Followers

Sunday, July 28, 2013

First Mini Giveaway by Liyana Jasmi .


 Assalamualaikum dah hello, bloggers !



FIRST MINI GIVEAWAY BY LIYANA JASMI

Korang ! Join lah giveaway pertama Liyana ni ! Senang je syarat-syaratnya ! Ada banyak hadiah yang boleh dimenangi.


90 pemenang dicari !

Cara penyertaan pun senang je ! Hehehe. Jadi, korang tunggu apa lagi tu ? Jom join !


TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 28 JULAI 2013

'Giveaway Hari Raya Aidilfitri 2013 by MisEyz Blurz'


Another giveaway for this RAYA !! yeay .. click the banner to join this giveaway =)


Tuesday, July 16, 2013

Mini Giveaway Sempena Bulan Ramadan By IzyanNazirah



Syarat-syarat :
  • Mesti ada blog
  • Warganegara Malaysia
  • WAJIB follow blog/twitter sponsor
  • WAJIB klik link ads sponsor
  • Follow blog saya ((tak wajib, bergantung kepada anda))
  • WAJIB like fanpage saya ((tengok di sidebar))
  • Selepas buat entry, komen URL LINK ENTRY anda di ruangan komen. Tempat lain tak dilayan.

Sponsor yang baik hati :

WAJIB FOLLOW SEMUA BLOG SPONSOR ((akan di cek))

Myra Eyra, Nur Hidayah, Nur Nabilah, Han Hanan, Nor Farhanah, Jom Singgah Shoppe, Nasya Farhana, Arni Nazira Ibrahim, Blog Erry, Nur Najwa NazryMie Lyz Neko, Azwar Syuhada, Shawl Gallery

WAJIB KLIK IKLAN ADS SPONSOR & OWNER BLOG ((tunggu sampai habis loading))

LINK 1 LINK 2 LINK 3 LINK 4 LINK 5 LINK 6 LINK 7

WAJIB FOLLOW TWITTER SPONSOR ((kepada sesiapa yang mempunyai twitter sahaja))

FOLLOW @NRNABILAHZ
FOLLOW @NNAJWANAZRY
FOLLOW @_YXYX
FOLLOW @WAWAASHIHARA

WAJIB LIKE FANPAGE SPONSOR DAN OWNER BLOG



WAJIB ADD SPONSOR DI FACEBOOK

Mariam Azhar
Wawa Ashihara

Thursday, July 11, 2013

Bedak TANAKA D.A.E

Assalamualaikum !!

Hai semue , macam mana puase hari nieh okey tak ? he .. okey hari i nak promote kat korang bedak yang tengah hot sekarang nieh , iaitu bedak TANAKA by Danish Emphire Association . Bile Nora Danish pakai bedak sejuk semue nak ikot Nora Danish pakai bedak sejuk jugak . ye la sape yang tak nak kan muke macam Nora Danish kan .So apa yang istimewa sangat tentang Bedak TANAKA nieh ?


Bedak TANAKA / bedak TATE by D.E.A diperbuat daripada sumber alam semula jadi , kayu tanaka yang sangat berkesan untuk :

-mengecutkan dan menghapuskan jerawat
-meninggalkan sel2 mati , melembut serta menghaluskan kulit
-memudaratkan parut serta mencerahkan kulit
-meindungi dari sinar UV matahari (sapuan nipis as faundation) juga mengurangi tanda2 penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
-menyejukkan kulit (akibat cuaca panas/terik/demam) dan mengawal lebihan mintak di kulit wajah
-mampu menyelesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
-mempunyai haruman yang menyegarkan .


Cara nak pakai bedak TANAKA / bedak TATE :

- Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tanaka secara nipis dan rata ke seluruh wajah menggunakan jari atau span muka.

*Tips: Renjiskan sedikit air pada wajah sebelum dicalit bedak agar sapuan licin dan nipis

- Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan jari atau ambil sedikit bedak tanaka, letakkan ke dalam piring. Campurkan ia dengan sedikit air (usah terlalu pekat/cair), kemudian sapu kan ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub/cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.



** Bedak ini boleh digunakan untuk semua jenis kulit - berjerawat, sensitif, normal atau berminyak. Sesuai untuk lelaki dan wanita sama ada dewasa atau kanak-kanak.

** Boleh merawat kegatalan dan dijadikan scrub seluruh badan untuk menghilangkan kotoran, daki dan sel2 mati.

** Bedak tanaka - amalan warisan keluarga Nora Danish yang berasal dari Myanmar, kini mereka berkongsi rahsia dengan memasarkannya ke Malaysia.




Bedak TANAKA terdapat 4 jenis bau dan mempunyai fungsi yang berlainan

Warna HIJAU (Ekstrak lemon)
-Sesuai untuk mereka yang berjerawat, berparut tebal, berminyak, gelap/kusam dan tona tidak sekata . Ia mencerah, menghalus dan membaiki tekstur kulit.

Warna Pink (Ekstrak rose)
-sesuai untuk kulit kering dan mempunyai tanda2 awal penuaan seperti tompok2 gelap, jeragat/kedutan halus dan kendur . Ia melembab, menganjal dan menjadikan kulit tampak lebih bermaya dan awet muda

Warna Putih (Ekstrak Melur/Jasmine)
-sesuai untuk kulit sensitif, stress dan bayi/kanak2 .Ia membantu menyejuk/menenangkan kulit, merawat kegatalan, gigitan serangga/nyamuk, kudis, parut2 kecil dan ruam

Warna Putih Susu/Kekuningan (ASLI)

-dengan lebih ekstrak tanaka, untuk kulit normal dan bermasalah . Ia membantu mengecilkan liang pori, menghalus dan melindungi kulit dari sinar UV, sesuai dijadikan scrub untuk seluruh badan, alami sensasi seperti rawatan spa di rumah.


Ramai yang confius , kenape ada 4 colour ?? sedangkan NOra Danish punye bedak ada printed "TATE BY D.E.A" tuh just ada warna hijau je ?? ok , kalo korang nak tau , Bedak TANAKA ni memang asal dari myanmar . So yang Nora Danish punye Bedak tuh pown asal dari myanmar , ambil di tempat yang sama , kilang yang sama, isi yang sama, bekas yang sama , kuantiti sama , kandungan sama , warna sama , and semuenye sama 100% .

Bedak TATE by D.E.A tuh pulak adalah bedak TANAKA yang Nora Danish re-branding and buat labeling atas nama dia .kesimpulannya bedak TANAKA ORIGINAL from myanmar dengan bedak TATE by D.E.A adalah sama je . bezanya hanyalah pada label . Now korang tak payah la pelik kenapa Nora Danish pakai hijau and ader bedak yang tak ada sticker "TATE BY D.E.A" tuh .

Korang nak beli satu jugak ke ? boleh , msj/call/wechat/wasaap i 0133926132

RM25 INCLUDING POSTAGE (kecik)
RM33 INCLUDING POSTAGE (besar)

Sabah/Serawak tambah lagi RM3 .

Kalo ada pertanyaan sila tinggalkan dibahagian comment ye .
And thanks for reading ! 
Selamat menunaikan puasa anda =)


Wednesday, July 10, 2013

GA Ramadhan Raya by Emas Putih



Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Tuesday, July 9, 2013

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak !!

Assalammualaikum semue !!

I'm so happy today sebab ape ? sebab esok nak puase dah yeay !! seronok giler !! dalam banyak2 tahun , tahun nieh rase seronok sangat sambut Ramadhan even puase pertama tak berbuke dengan family , i donno why hahaha . so hopefully Ramadhan kali boleh bawak banyak sangat makna untuk kite semue . Time bulan puase nieh la kita nak kumpul pahala banyak2 okeys !

Ramadhan disambut setiap tahun pada 1 Ramadhan mengikut kelendar Islam ! Bulan Ramadhan nieh kita sebagai umat Islam diwajibkan berpuasa seperti yang dinyatakan jugak dalam Rukun Islam kita yang ketiga iaitu apa ?? iaitu berpuasa sebulan dibulan Ramadhan =)

So apa itu puasa ?? puasa nieh mengikut istilah syara' membawa maksud iaitu menahan diri dari perkara khusus seperti syahwat kemaluan , iaitu bersetubuh dan perut iaitu makan dan minum , juga semue perkara2 yang membatalkan puasa . perkara2 ini bermula dari keluarnya fajar sehingga terbenamnya matahari .

So ape yang boleh menyebabkan puase kita terbatal ?? okey jawapannye jika kita muntah dengan sengaja  , mengeluarkan air mani  , melakukan hubungan seks pada siang hari , haid , nifas atau kelahiran bagi wanita , gila , pitam sepanjang hari , mabuk (yang menghilangkan daya pemikiran waras) sepanjang hari , murtad iaitu keluar dari agama Islam .

Apa yang bestnye dalam bulan Ramadhan nieh , umat islam semue tertunggu2 Laylatul Qadar atau Malam al-Qadar yang telah diketahui umum sebagai malam yang amat istimewa buat seluruh umat islam!! ianya bererti Malam Al-Qadar adalah lebih baik dari seribu bulan . ia berlaku pada 10 malam terakhir Ramadhan iaitu pada malam2 ganjil , dan ianya sengaja disembunyikan oleh Allah SWT agar manusia bersungguh2 untuk mencari malam tersebut 

Selain itu juge , bile time Ramadhan mesti kita ingat terawih kan !! ha .. terawih tuh adalah ibadah solat yang dilakukan pada waktu malam di bulan Ramadhan . Bermula waktunya selepas solat isya' dan berakhir dengan waktu masuk subuh . tidak termasuk sunat ratibah isya' dan solat witir . Dinamakan terawih kerana orang yang melakukannya akan berehat selepas 4 rakaan (2 salam) .

Ooh yang paling i tunggu2 bulan puase nieh is "BUBUR LAMBOK!!" Ya Allah tak sabar giler !! dulu i ada sorang member nieh suke sangat bawakkan i bubur lambok dari kampung baru , pernah makan bubur lambok kampung baru tak ??fuuh awesome sangat !! haha tak tau la puase kali nieh dapat ke tak hahaha . btw jangan lupe niat puase ok !!

I bukan ustazah , but i just nak kongsikan setakat apa yang i tahu je . so kalo ada salah dan silah harap boleh lah tegur , sebab ilmu i nieh hanyalah senipis kulit bawang bahkan lagi nipis . harap apa yang i kongsikan nieh sedikit sebanyak boleh menambahkan ilmu .

So that all from me , SELAMAT MENYAMBUT KEDATANGAN RAMADHAN AND SELAMAT BERPUASA !

XOXO !! yong =)






Giveaway 10K Followers Mialiana.com



Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Monday, July 8, 2013

Pm me to order NOW !!

Haloo assalamualaikum !!

Last entry i promote for service and format laptop dengan tempahan cabinet made by my daddy . so now i nak promote barangan kecantikan yang tengah hot sekarang nieh . nak try2 dulu , kalo ada untung boleh buat duitpoket . so kalo sape2 yang nak order barang2 kat bawah nieh dengan i boleh call/wassap/wechat i 0133926132 okey =)

VCO SOFTGEL RM45  
Cathy Lglutathione BB Cream with SPF59 RM28
NOSE UP RM 20 
MAIXARA C-SENTIAL RM 80

Bedak Arab RM50 only

CATHY L-GLUTA RM35 

Felinna Inch Lotion RM65

Set Collagen Plus Vitamin E Only RM35 

FER'WHITE RM80 Free gift mask+shaker

Shishedo Mask RM2 per pack . 1 pack boleh gune 3 kali !

Aurawhite RM120 . Free gift mask and shaker


Setakat nieh , ini je product2 yang i jual . kalo ader penambahan lagi i akan update . and for ur information setiap item TAK TERMASUK POSTAGE sekali tau !! RM6 ke semenanjung and RM9 untuk sabah serawak . so call me for order kay =)

Thanks for reading !! BYE !

Monday, July 1, 2013

Tempahan cabinet untuk raya !!

Assalamualikum ..

Ok today i nak promote kat korang cabinet hasil tangan ayah i . So let me introduce him to you , his name is Mohd Bin Jaafar . people call him "Cik Matt" , so my dad nieh dah buat cabinet lebih dari 25 tahun dah , and lebih 2000 org telah menempah cabinet hasil tangan nye sendiri !!! Ayah i amik tempahan diseluruh negeri kecuali sabah and serawak . bekerja secara sendiri , bukan company !! and ni ada a few gambar perabot yang boleh yu guys tengok la .








Menerima apa-apa jenis tempahan perabot seperti rak/pintu/dapur etc .
Membuat perabot dengan pelbagai reka bentuk mengikut cita rasa customer !!
DIJAMIN PUAS HATI !!

Untuk dapatkan maklumat , sebut harga / perundingan boleh call di 
012-6161423 - cik matt o
cikmattcabinet - instagram 
Tempah la sekarang , untuk cabinet raye nanti !!! hehehe

Thanks for reading !! and leave your comment below kay , BYE !!