Nuffnang Ads

Followers

Thursday, July 11, 2013

Bedak TANAKA D.A.E

Assalamualaikum !!

Hai semue , macam mana puase hari nieh okey tak ? he .. okey hari i nak promote kat korang bedak yang tengah hot sekarang nieh , iaitu bedak TANAKA by Danish Emphire Association . Bile Nora Danish pakai bedak sejuk semue nak ikot Nora Danish pakai bedak sejuk jugak . ye la sape yang tak nak kan muke macam Nora Danish kan .So apa yang istimewa sangat tentang Bedak TANAKA nieh ?


Bedak TANAKA / bedak TATE by D.E.A diperbuat daripada sumber alam semula jadi , kayu tanaka yang sangat berkesan untuk :

-mengecutkan dan menghapuskan jerawat
-meninggalkan sel2 mati , melembut serta menghaluskan kulit
-memudaratkan parut serta mencerahkan kulit
-meindungi dari sinar UV matahari (sapuan nipis as faundation) juga mengurangi tanda2 penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
-menyejukkan kulit (akibat cuaca panas/terik/demam) dan mengawal lebihan mintak di kulit wajah
-mampu menyelesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
-mempunyai haruman yang menyegarkan .


Cara nak pakai bedak TANAKA / bedak TATE :

- Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tanaka secara nipis dan rata ke seluruh wajah menggunakan jari atau span muka.

*Tips: Renjiskan sedikit air pada wajah sebelum dicalit bedak agar sapuan licin dan nipis

- Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan jari atau ambil sedikit bedak tanaka, letakkan ke dalam piring. Campurkan ia dengan sedikit air (usah terlalu pekat/cair), kemudian sapu kan ke wajah. Biar kering 30 minit sebelum di scrub/cuci. Boleh juga di pakai sepanjang malam sewaktu tidur sebelum dicuci keesokannya.



** Bedak ini boleh digunakan untuk semua jenis kulit - berjerawat, sensitif, normal atau berminyak. Sesuai untuk lelaki dan wanita sama ada dewasa atau kanak-kanak.

** Boleh merawat kegatalan dan dijadikan scrub seluruh badan untuk menghilangkan kotoran, daki dan sel2 mati.

** Bedak tanaka - amalan warisan keluarga Nora Danish yang berasal dari Myanmar, kini mereka berkongsi rahsia dengan memasarkannya ke Malaysia.




Bedak TANAKA terdapat 4 jenis bau dan mempunyai fungsi yang berlainan

Warna HIJAU (Ekstrak lemon)
-Sesuai untuk mereka yang berjerawat, berparut tebal, berminyak, gelap/kusam dan tona tidak sekata . Ia mencerah, menghalus dan membaiki tekstur kulit.

Warna Pink (Ekstrak rose)
-sesuai untuk kulit kering dan mempunyai tanda2 awal penuaan seperti tompok2 gelap, jeragat/kedutan halus dan kendur . Ia melembab, menganjal dan menjadikan kulit tampak lebih bermaya dan awet muda

Warna Putih (Ekstrak Melur/Jasmine)
-sesuai untuk kulit sensitif, stress dan bayi/kanak2 .Ia membantu menyejuk/menenangkan kulit, merawat kegatalan, gigitan serangga/nyamuk, kudis, parut2 kecil dan ruam

Warna Putih Susu/Kekuningan (ASLI)

-dengan lebih ekstrak tanaka, untuk kulit normal dan bermasalah . Ia membantu mengecilkan liang pori, menghalus dan melindungi kulit dari sinar UV, sesuai dijadikan scrub untuk seluruh badan, alami sensasi seperti rawatan spa di rumah.


Ramai yang confius , kenape ada 4 colour ?? sedangkan NOra Danish punye bedak ada printed "TATE BY D.E.A" tuh just ada warna hijau je ?? ok , kalo korang nak tau , Bedak TANAKA ni memang asal dari myanmar . So yang Nora Danish punye Bedak tuh pown asal dari myanmar , ambil di tempat yang sama , kilang yang sama, isi yang sama, bekas yang sama , kuantiti sama , kandungan sama , warna sama , and semuenye sama 100% .

Bedak TATE by D.E.A tuh pulak adalah bedak TANAKA yang Nora Danish re-branding and buat labeling atas nama dia .kesimpulannya bedak TANAKA ORIGINAL from myanmar dengan bedak TATE by D.E.A adalah sama je . bezanya hanyalah pada label . Now korang tak payah la pelik kenapa Nora Danish pakai hijau and ader bedak yang tak ada sticker "TATE BY D.E.A" tuh .

Korang nak beli satu jugak ke ? boleh , msj/call/wechat/wasaap i 0133926132

RM25 INCLUDING POSTAGE (kecik)
RM33 INCLUDING POSTAGE (besar)

Sabah/Serawak tambah lagi RM3 .

Kalo ada pertanyaan sila tinggalkan dibahagian comment ye .
And thanks for reading ! 
Selamat menunaikan puasa anda =)


No comments:

Post a Comment