Nuffnang Ads

Followers

Friday, August 30, 2013

MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS




Assalamualaikum dan salam sejahtera. Angah dan Ahkak Gojess kali ni telah bekerjasama untuk membuat MEGA GA.Kenapa mega ga?? Sebab hadiah yg sangat2 best!! :D





GIVEAWAY ni akan berjalan selama 2 minggu sahaja!! :D

Syarat-Syarat Menyertai GIVEAWAY ini ialah:

  1. FOLLOW Blog penganjur AHKAKGOJES & DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil  dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.
  3. Buat entri bertajuk MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. *WAJIB
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual

BLOG PENGANJUR*WAJIB
 |AHKAKGOJES | DJH |

BLOG SPONSOR*WAJIB

 Add To Circle Google Kathy Rbain

LIKE FANPAGE SPONSOR*WAJIB


FOLLOW TWITTER *WAJIB

SILA KLIK UTK LIHAT HADIAH

SENARAI PESERTA
Harap korang support GA Angah dengan Ahkak Gojes ni :D

SEGMEN MERDEKARAYA by Syira Lokman




Makna raya dan kemerdekaan yang indah bagi ku 

For me raye tuh adalah hari kemenangan buat seluruh umat islam setelah sebulan kita menjalani ibadah puasa .Time2 raye nieh la i nak mohon ampun dan maaf kat org tua i , adik beradik serta sahabat handai i . yang bestnye time raye nieh dapat berjalan kerumah sedare mare , yang tak pernah i kenal pown jumpe .. ha .. kan mengeratkan silaraturrahim namanye tuh . And biase la kalo time2 raye nieh perut penuh je lah dengan lemang , ketupan kuih muih bagai . kadang2 dalam sehari 5 buah rumah kite pegi , haa 5 kali la kite makan haaa hamek kaw .. Tapi yang palling best raye time i kecik la .. haha bukan i je , i yakin semue orang rindu time kecik2 die dulu kan . ye lah dapat duit raye banyak hahaha . sekarang nieh dah besar duit raye pown tak sebanyak dulu . tapi masih bersyukur sebab ada jugak orang nak kasi duit raye ,dah tue2 bangke nieh kekekeke .

And for makna kemerdekaan pulak bagi i adalah, negara yang bebas dari cengkaman kuasa asing ! Alhamdulillah kini sudah 56 tahun kita mengecapi kemerdekaan !! terima kasih kepada pejuang2 negara kita yang terdahulu rela berkorban nyawa demi mempertahan kan tanah air tercinta . Maka berbangga lah kita menjadi anak Malaysia  !! MERDEKA !!! 

TAMAN : 31 OGOS 2013

Wednesday, August 28, 2013

*Review tempahan Softly Shop



RM 60 * PM HERE
CK 10154 ~ Long Sleeve Chiffon Jubah 
Color Available: Pink/Light Blue/Blue
Measurement: Length: 140cm Bust: 80-92cm Waist: 60-90cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm
Material : Chiffon With Full Inner Lining

POSTAGE : RM 7







HARGA ASAL RM 85
HARGA PROMOTION RM 80 sahaja


POSTAGE RM7(SM) / RM10 (SS)





Harga asal RM 98
Harga Promotion RM 95 *save rm3 

 
 APA2 TEMPAHAN BUAT DISINI 

Softly Shop Dress Giveaway





Pemilihan pemenang : 

1. Top referral 1x - Dress
2. Top referral 2x - Topup RM 5

Tuesday, August 27, 2013

Just talking about my monster

Assalamualaikum !!

Haloo guys .. is you ok ,is you good ?? cus i want to know bhahaha feling2 Glozell Green pulok dah .. btw now is 12.53 pm , so good afternoon everyone ! hari nieh i tak ada paper , cus next paper i hari khamis nieh . so today i nak wat assignment , and call a few company tuk cari tempat practical sem depan uurrghhh .. tak sangka dah nak abis belajar da weeee . i'm so happy and tak sabar dah nak habis belajar , nak genggam diploma fuuhh . haha but actually i'm not about interesting dengan course yang i amik nieh but alhamdulillah masih bertahan sehingga sekarang hahaha .

Tengah bosan-bosan tak tau nak cerita ape .. tetibe rase macam nak talking2 sikit pasal lil monster i tuh . hehehe tak dak keje kan .. so here he is Wan Ahmad Farid =)


Sooo ape ye nak cakap pasal die nieh ?? haha tah i pown tak ada idea nak cakap . wait uh ermmm ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Okey got'it ! so his 20 years old , same as me . uuhh yaa die pure from terengganu .. and okeys stop it ayong ! haha .ok la simple things can i say about him is i sangat suke dengan 1 je bende kat die nieh .. its not about his face , his body or etc but ... i suke dengar suare dia !! haha 1st time i jumpe die nieh soalan pertama yang keluar dari mulut i is "asal suare kaw macam tuh ?? macam tercekik tulang ikan je ?" haha siriusly tak tipu !! mase mule2 kenal tuh suar die tuh sangat unik tau !! mane ader orang lain suare macam tuh !! hahaha so farid is one in a million for me . donno la how to describe suare die macam mana .. haha nevermine la .. soo its about 10 month kenal on 23/JAN/12 and finallly he become my lil monster on 21/OCT/12 yeah .. but he said that its to early to celebrate our anniversary . haha okeys =)




I'm so happy with him , haha uuhh uuhhh ya .. his smile is sooo prettyyyy .. !! bhahaha ya lahhh , can't you seee that ??


And bad habbits die nieh is menguap tak reti nak tutup mulut !!! ni makan die .. besar tak gua die ?? hahaha sorry sayang . kekekeke *padan muke


Hahaha .. so to my dear monster i hope that you can find a good job as soon as posibble !! cari duit banyak2 sampai kukuh ekonomi dulu , baru hang nak gatei2 ngan chekk ekkk . hahahah btw i love you 123456789 and so onn , insyallah kalau jodoh tuh tak kemane rite . And sorry sbb entry i kali nieh BERSEMBANG SEMBIIII pasal you . saya sekadar berkongsi gossip aje hahaha ..





So thanks for reading entry yg mengarut marut nieh you guys !! dont for get to leave your comment down here or at the chatbox and do follow me okeys !! Ardios amigos !! BYEE 

Monday, August 26, 2013

Pencarian sponsor topap tinggal beberapa hari lagi

Assalamualaikum !!


Hey guys nak kasi tau kat semua nieh , pencarian sponsor for topap giveaway i nieh tinggal lagi beberape hari je lagi !!! so anyone yang nak tambahkan follower lagi boleh jadi sponsor for my GA nieh !! Topap yang bernilai RM5 ringgit keatas diterima !! GA i akan start pada 2/9 , so ape tunggu lagi ?? just go to my fb > YONG x add pown tak apa , then hantar details2 seperti berikut :
  1. Nama
  2. URL blog
  3. Nilai topap
  4. Untuk berapa pemenang
  5. Syarat : Like FB | FOLLOW Blog/Twitter/Facebook *pilih 2 sahaja

HEADER BARU !!! OLALA ~

Assalamualaikum !!

Haloo guyss so hari nieh i baru selesai my second paper for exam midterm weeee .. and balik2 kolej terus mengadap belog nieh . and tetibe nak buat header baru pulak hehehe .. so ini lah hasil nye !!! SIMPLE je , i tak suke pakai header yang crowdet and banyak warne so i just use only 1 color je untuk sesuaikan dengan warna background i nieh and ofcourse my lil owl wajib ada hewhew . and yup i sangat berpuas hati dengan hasil kerja i yang tak sampai beberape minit nieh hahaha .


So itu sahaja lah untuk hari nieh ok . thanks for reading bye !! ardios

'Giveaway 2013 By Jaja'

Untitled-2.png (800×600)

Assalamualaikum .. Hari nieh i nak join Giveaway by JAJA and hadiah yang sangat menarik perhatian i adalah :

Purr, Katy perry's perfume

-Polaroid Camera 

-Vaucher RM40 for Pizza 

Weee .. kalau dapat Palaroid Camera tuh ya allah .. syukur alhamdulillah lah sangat2 sebab lame sangat dah mengidap camera tuh . nak beli tak mampu hahah . but kalau x ad rezeki pown its ok la haha . soo kalau korang nak join jugak contest nieh boleh click banner kat atas untuk join ok . =)

"Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz"


Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz


*KLIK BANNER*

Jom join duo mega giveaway oleh Fiqa Nsz dan Adam Faiz!
Hadiah Gempak habis!
16 hadiah untuk dimenangi seperti hp case, kain pasang sutera vietnam, kemeja, produk kecantikan, koleksi baju, topup dan banyak lagi!

cepat-cepat join sebelum giveaway tamat 20 September 2013! KLIK SINI!

Thursday, August 22, 2013

"GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA"



Sempena Hari Raya Adilfitri 2013,
Farisha telah mengadakan Giveaway hebat
yang menawarkan Hadiah Teddy Bear sebagai hadiah utama
Dijemput semua sertai Giveaway ini

Siapakah peserta bertuah yang akan memenangi Hadiah ini??
 Klik SINI Untuk join & Lihat hadiah
Giveaway ini sah dari 19-08-2013 sehingga 09-09-2013
Pemenang akan diumumkan pada 10/09/2013

 Good Luck semua ^.^

Monday, August 19, 2013

Sumbangan buat rakyat di mesir !!

Assalamualaikum ..

Photo

Seperti yang kita tahu kini negara Mesir sedang mengahadapi pergolakan dan rakyat mesir sekarang ini sedang berjuang berkorbankan tenaga , harta , bahkan nyawa demi kebenaran ! Mereka berdemonstrasi dibawah terik matahari takkala sedang musim panas si mesir sekarang ini . Terpaksa menahan gas pemedih mata , menahan sakit dipukul , ditikam bahkan ditembaK sehingga syahid !! Subhanallah !! Jenazah yang terlalu banyak tidak dapat ditampung dirumah mayat ini hingga terpaksa menggunakan 2 buah lori kontena untuk diletakkan jenazah .bongkah ais digunakan serta wangi-wangian disembur untuk menjaga dan memelihara jenazah . Jumlah jenazah kini semakin meningkat !

Rumah Mayar Zinhoum

Photo: A.A via Pilihanraya Mesir

Kelihatan beberapa orang yang sedang mencari mayat syuhada dari kalangan ahli keluarga masing - masing.

Photo: Jom qunut nazilah geng. Terkini Para Syuhada mesir Allahumma aamin... Kbt

Photo: AA via Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM)
[ Terkini Isu Semasa Mesir ]
Rabu | 14 Ogos 2013 | 10.40 pagi
Sekarang suasana di Medan Rabaah Adawiyyah. Keadaan sekitar Dataran Rabia'ah A'adawiah selepas diceroboh oleh regim al-Sisi sebentar tadi.
Liputan secara langsung di Raba'ah Al-Adawiyah kembali beroperasi. Pada waktu yang sama, penunjuk perasaan diancam gas pemedih mata.

Sangat menyayat hati bila anak kecil , wanita , orang tua menjadi mangsa korban . Ya allah engkau berikan lah mereka kekuatan dalam mengharungi ujian yang engkau berikan kepada mereka Ya Allah !! Lindungilah saudara-saudara kami disana ya allah . lebih menyayat hati lagi .. adalah apabila penduduk mesir disana berjuang tanpa senjata menegakkan keadilan , kita di malaysia orang menggunakan pistol untuk menembak dengan sesuka hati ! pistol seolah-olah menjadi permainan dimata mereka , nyawa manusia hanyalah beberapa butir peluru sahaja . 

Kepada sesiapa yang ingin memberi sumbangan boleh menyumbang di no akaun yang tertera di banner bawah . sumbanglah walau sekecil RM1 , walaupun kecil nilainya bagi kita , tapi besar bagi mereka yang memerlukan disana . Bersama kita membantu , Insyallah . Demi saudara se-agama . Demi Islam . Demi Allah =')




PENCARIAN SPONSOR TOPOP UNTUK KALI PERTAMA !

Assalamualaikum !!

Hai how yu'guys doing ?? goood ?? haha ok .. so a few days ni i banyak join segmen and giveaway kan ... so kali nieh i sendiri yang berhajat untuk melancarkan giveaway i pada bulan 9 nieh untuk kali yang pertama ! insyallah tuh pown kalau sponsor ramai kan . tapi kalo sikit je sponsor yang i dapat maybe tak menjadilah kot giveaway i nieh . so harap2 banyak lah sponsor yang boleh support giveaway i untuk kali pertama nieh ye .



So entry i kali ni adalah untuk mencari sponsor yang berminat untuk sponsor topap . tak kisah lah nak kasi berape ringgit , apa-apa line ..  MAXIS , CELCOM , DIGI , UMOBILE atau apa-apa pun asalkan TOPAP . dan blog para sponsor akan dipromote dalam entry khas ini . Sekiranya para sponsor ada menetapkan terma dan syarat seperti para peserta dikehendaki untuk follow blog , like page , follow twitter adalah diterima .

Apa faedah yang boleh para sponsor dapat ??

  • Mengeratkan ukhwah antara para blogger
  • Trafik anda akan semestinya meningkat
  • Likers fanpage akan naik
  • Followers juga akan meningkat
  • Pageview pown mula meningkat !
Disebabkan ini kali pertama i menganjurkan Giveaway ini so i tak berape pasti berape orang peseta yang akan join giveaway nieh , tapi target i dalam 100 ke 150 orang peserta , in sya Allah . so sokongan anda amat dihargai untuk giveaway kali pertama yang i anjurkan nieh !!   =)

Untuk yang berminat menjadi sponsor i boleh pm kat fb i >>https://www.facebook.com/yongatira
dengan menghantar details seperti berikut :
  1. Nama
  2. URL blog
  3. Nilai topap
  4. Untuk berapa pemenang
  5. Syarat : Like FB | FOLLOW Blog/Twitter/Facebook *pilih 2 sahaja


"Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani"




KLIK BANNER!


Assalamualaikum.

First off all, peserta mestilah mempunyai sifat jujur dalam diri! Jom ramai ramai meriahkan Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani ini! Pelbagai hadiah yang menarik menanti para pemenang!

Promot habis-habisan untuk memenangi kategori top referral (6 pemenang ) yang bakal memenangi ;

Baju random x3
Lil' Basket Hamper x2
Blouse Zebra x1

Yang selebihnya akan ditentukan oleh pakcik random 100%

Semua peserta Wajib ikut syarat daripada penganjur dan {para sponsor} yang telah menaja {pelbagai jenis hadiah!}


ADAKAH ANDA PEMENANG YANG DICARI ? JOM SERTAINYA SEKARANG!

Sunday, August 18, 2013

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking



Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 18 Ogos 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malamMia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Saturday, August 17, 2013

"GIVEAWAY WELCOME TO MY BLOG by AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP "



SYARAT-SYARAT WAJIB tetapi sangat SIMPLE :

1. - Warganegara Malaysia yang mempunyai alamat tetap di Malaysia.

2. - Mempunyai Blog sendiri


3. - Wajib Follow blog Awla (kalau dah follow tu teruskan follow Awla ya :)

4.     - Wajib LIKE Page " Awla Mukhlisah Beauty Shop "

5.     - Wajib Follow twitter Awla bagi yang ada Twitter : " https://twitter.com/AwlaMukhlisah "

6.     - Copy banner kat atas dan letakkan dalam entri.

7.     - Buat Entri bertajuk "GIVEAWAY  WELCOME TO MY BLOG BY AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP "

8.     - Letakkan link entri segmen di ruangan komen di entri GIVEAWAY ini sahaja. 'pastikan WORD VERIFICATION takde ye'


ANTARA HADIAH LUMAYAN UNTUK PARA PEMENANG ! 

  yang paling HOT.. "


# Pemenang akan dipilih melalui perkhimatan RANDOM.ORG 

melalui Awla Mukhlisah Beauty Shop sendiri :)


P/S : Kalau nak dapatkan hadiah yang lumayan ini, kena rajin2 la share ya.
 In Sha Allah akan ada peluang nanti ! ;)
 All The Best ya ! :)



Regards Luv,
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)

Segmen Blogwalking Raya by Emas Putih


Tuesday, August 13, 2013

Lame naw tak mengupdate !

Assalamualaikum !!!

Lame beno tak merapu merepek kat sini .. haha asik busy join segmen and giveaway je and alhamdulillah baru2 nieh menang RM50 dari segmen +Emas Putih , rezeki allah kasi time2 semput tengah bulan arytuh kan . hehehehe . Btw SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN to all bloggers and readers ! as usual , raye nieh same je macam raya-raya yang sebelum nye lah . tak ada yang sangat menarik tertarik .. semua biase2 saje . bukan la kata tak seronok , seronok .. tapi disebabkan kekurangan sesetengah ahli keluarge tuh la yang menjadikan raye tuh same je bagi i but overall alhamdulillah i'm happy ! =)

Masuk sem 5 nieh i dah start busy dengan project and a few assignment , sebab tuh la tak sempat nak update ape2 . just join segment and giveaway je tuh pown kalo2 time ader mase . ni pown sebab tak tau nak buat apa .. keje ada cume malas hehehe nak buat .kene tunggu last minit baru terkejo kejoo hahaha . serabut sangat2 sebab sem nieh banyak sangat bende nak kene buat . dengan nak cari tempat buat practicalnye , hantar resume bagai , buat report for final year project and tuh belom tambah ngan assignment yang bakal wujud lagi tuh . haiyak .. nasib badann ..ok la malas nak cerite panjang2 .. but ni la gambar2 i dengan sayang2 i semua =)

1st raye with my family =)





2nd raye dengan buah hati semua =)




So thats all je  la .. i nak mandi bersiap nak class . yup class dah start dah sedihh sob sob haha tapi mood raye still x habis lagi kekeke . so bye !!! ardios amigos !! assalamaualikum =)