Nuffnang Ads

Followers

Friday, August 30, 2013

SEGMEN MERDEKARAYA by Syira Lokman




Makna raya dan kemerdekaan yang indah bagi ku 

For me raye tuh adalah hari kemenangan buat seluruh umat islam setelah sebulan kita menjalani ibadah puasa .Time2 raye nieh la i nak mohon ampun dan maaf kat org tua i , adik beradik serta sahabat handai i . yang bestnye time raye nieh dapat berjalan kerumah sedare mare , yang tak pernah i kenal pown jumpe .. ha .. kan mengeratkan silaraturrahim namanye tuh . And biase la kalo time2 raye nieh perut penuh je lah dengan lemang , ketupan kuih muih bagai . kadang2 dalam sehari 5 buah rumah kite pegi , haa 5 kali la kite makan haaa hamek kaw .. Tapi yang palling best raye time i kecik la .. haha bukan i je , i yakin semue orang rindu time kecik2 die dulu kan . ye lah dapat duit raye banyak hahaha . sekarang nieh dah besar duit raye pown tak sebanyak dulu . tapi masih bersyukur sebab ada jugak orang nak kasi duit raye ,dah tue2 bangke nieh kekekeke .

And for makna kemerdekaan pulak bagi i adalah, negara yang bebas dari cengkaman kuasa asing ! Alhamdulillah kini sudah 56 tahun kita mengecapi kemerdekaan !! terima kasih kepada pejuang2 negara kita yang terdahulu rela berkorban nyawa demi mempertahan kan tanah air tercinta . Maka berbangga lah kita menjadi anak Malaysia  !! MERDEKA !!! 

TAMAN : 31 OGOS 2013

No comments:

Post a Comment