Nuffnang Ads

Followers

Monday, August 19, 2013

Sumbangan buat rakyat di mesir !!

Assalamualaikum ..

Photo

Seperti yang kita tahu kini negara Mesir sedang mengahadapi pergolakan dan rakyat mesir sekarang ini sedang berjuang berkorbankan tenaga , harta , bahkan nyawa demi kebenaran ! Mereka berdemonstrasi dibawah terik matahari takkala sedang musim panas si mesir sekarang ini . Terpaksa menahan gas pemedih mata , menahan sakit dipukul , ditikam bahkan ditembaK sehingga syahid !! Subhanallah !! Jenazah yang terlalu banyak tidak dapat ditampung dirumah mayat ini hingga terpaksa menggunakan 2 buah lori kontena untuk diletakkan jenazah .bongkah ais digunakan serta wangi-wangian disembur untuk menjaga dan memelihara jenazah . Jumlah jenazah kini semakin meningkat !

Rumah Mayar Zinhoum

Photo: A.A via Pilihanraya Mesir

Kelihatan beberapa orang yang sedang mencari mayat syuhada dari kalangan ahli keluarga masing - masing.

Photo: Jom qunut nazilah geng. Terkini Para Syuhada mesir Allahumma aamin... Kbt

Photo: AA via Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM)
[ Terkini Isu Semasa Mesir ]
Rabu | 14 Ogos 2013 | 10.40 pagi
Sekarang suasana di Medan Rabaah Adawiyyah. Keadaan sekitar Dataran Rabia'ah A'adawiah selepas diceroboh oleh regim al-Sisi sebentar tadi.
Liputan secara langsung di Raba'ah Al-Adawiyah kembali beroperasi. Pada waktu yang sama, penunjuk perasaan diancam gas pemedih mata.

Sangat menyayat hati bila anak kecil , wanita , orang tua menjadi mangsa korban . Ya allah engkau berikan lah mereka kekuatan dalam mengharungi ujian yang engkau berikan kepada mereka Ya Allah !! Lindungilah saudara-saudara kami disana ya allah . lebih menyayat hati lagi .. adalah apabila penduduk mesir disana berjuang tanpa senjata menegakkan keadilan , kita di malaysia orang menggunakan pistol untuk menembak dengan sesuka hati ! pistol seolah-olah menjadi permainan dimata mereka , nyawa manusia hanyalah beberapa butir peluru sahaja . 

Kepada sesiapa yang ingin memberi sumbangan boleh menyumbang di no akaun yang tertera di banner bawah . sumbanglah walau sekecil RM1 , walaupun kecil nilainya bagi kita , tapi besar bagi mereka yang memerlukan disana . Bersama kita membantu , Insyallah . Demi saudara se-agama . Demi Islam . Demi Allah =')
4 comments:

 1. sama2lah kita berdoa buat mereka dan sumbangkan mana yang patut...

  ReplyDelete
 2. walaupun jumlah jenazah makin meningkat tapi syurga telah dijanjikan buat mereka..
  sama-sama doa buat mereka =)

  ReplyDelete
 3. hai.. salam kenal,
  follower no.112
  done follow sini,
  jom follow teman yea yunk..=)

  http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
  http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

  ReplyDelete
 4. singgah follow sini dari http://nikainaa.blogspot.com/2013/08/mini-giveaway-by-puteri-nina.html

  (follower 116)

  ReplyDelete