Nuffnang Ads

Followers

Sunday, September 8, 2013

Love This Product !!

Assalamaulaikum !!

Haloo guys , is you ok , is you good cus i want to know !! hewhew
So today entry is about my favourite and lovely product that i want to share with all of you !!! yeay !! i'm so excited !! 1st of all i sangat obsess dengan product2 for our body , but not in makeup la , kalau bab makeup i tak pandai sangat cus i just apply my lipstic , lipbum , compact powder and eyeliner je bile keluar . so what the product is ??



Ok 1st i sangat suke pakai body lotion vaseline warna hijau ni .. sebab bau die manis sangat , wangi and lembut je ditangan. pakai vaseline nieh tak rase melekit2 macam sesetengah body lotion tuh , sebab vaseline nieh cepat menyerap . yang nieh takkan la tak tau kan beli kat mana .. watson , guardian tuh melambak2 koot . hehehe

2nd things yang sabun warna hijau tuh namenye sabun Marine Essence atau paling senang sabun ketiak . sabun nieh mmg mujarab tau !! mane yang nak hilangkan kesan2 gelap dekat bahagian badan tuh boleh la try sabun nieh .sabun nieh ada kandungan garam buluh , Vitamin E , Alovera and bnyak lagi lah haha . tak ingat ape name . kalo nak maklumat lebih lanjut boleh pergi dekat GOOGLE and taip "Marine Essence" haha gerenti keluar punye . sabun nieh wangi tau !! bau die macam .. macam mana ek . tah la x tau nak describe but bau die macam fresh !! pkai pas mandi fuuhh lega gile !! i beli sebuku je sebab i pown baru nak try tapi baru 2 minggu try da dapat tngok hasil die . sebuku RM41 inc postage tapi berbaloi lagi beli sekolak . ad 3 biji , harga RM105 free postage i ad jumpa . kalo nak beli click SINI .

Ok yang nieh memang suke gile !! i suggest kan dekat korang , mana yang ada masalah rambut gugur teruk pakai lah syampoo nieh !! sebab memang siriusly i pkai 2 minggu 6 kali cuci pakai this shampoo rambut i dah jarang gugur . kalo ader pown sehelai due je !! tak tipu , kalo tak tuh .. ya allahh nak sikat rambut haa!! hamek kaw boleh dapat segenggam koot ! and now alhamdulillah rambut i dah jarang gugur dah and i'm happy with it !! Bau die , bau ekstrak buah buahan and bile pakai sejuk je rase kulit kepale . kalau korang nak try shampoo nieh and nak tau lebih details click SINI

Ok i percaya most of girl mesti tak lepas dari masalah2 keputihan , gatal2 or masalah bau dekat Miss V kan ? Eiiyuu sape suke kalo miss V kite berbau ?? yakss , so solution yang i cari is "Sireh Emas Warisan Puteri" , ha .. sangat sesuai untuk girl2 kat luar sana yang mengalami masalah keputihan , gatal2 or masalah bau nieh !! sebab pencuci nieh sangat segar bile dipakai , macam mint je sejuk die , BEST ! and sebotol nieh korang boleh guna 2 ke 4 bulan depends la sebab pencuci nieh pakai 3 , 4 titik pown dah banyak buih dah . Kalau kata daripada ekstrak sireh mesti ingat bau die busuk macam sireh kan , ha tak tak .. maybe ada sikit tapi bau die dah jadi wangi dah  , bau die makin segar . Harga die RM19 , and yang nieh korang just boleh beli dekat kedai2 jamu je . kat supermarket ke , guardian , watson ke tak hado tau .


 Ok , nak cerite pasal pencuci muke pulak . i tak gune pown product mahal2 . x mampu dehh , pakai nieh pown dah puas hati dah . I pakai Fair & Lovely je , so far ok . before nieh i stop kejap and konon nak try pakai product "G" nieh sebab tengok testimoni org lain jerawat boleh hilang , hitam boleh putih , yang cerah boleh cerah lagi .. haha so i pown sibok nak mencube kan . then beli lah pencuci die saje RM45 inc postage *i nieh tengah syok beli brg on9 haha  . ok .. aleh2 , 3 minggu pakai muke jadi macam SUNBURNN !! hahaha ape lagi cepat2 stop , pakai balik fair & lovely nieh balik haha baru ok sikit muke. tapi pakai sabun tuh best lah , wangi , lepas basuh muke terase lembut je pipi . but maybe kulit i x sesuai pakai produt tuh kowt kan , sedihh .. org lain pakai muke putih gebu , kite pakain muke jadi sunburn haha . But lately nieh , i ader gak rase macam nak pakai product Collagen plus Vitamin E tuh . ader sape2 pernah try tak ?? komen sikit hehehe . 

So thats all for today !! banyak sangat dah rasenye i membebel kat entry kali nieh . excited la katekan haha . so byee !! ehh jap2 , i lupe nak cakap , kat bawah nieh ader a few product yang i teringin sangat nak try !! so sape2 yang pernah try , boleh tak kasi feedback and komen kat bawah entry i nieh ?? hehe terime kasih =)

 


 

JANGAN LUPE KOMEN TAU !

4 comments:

  1. fair and lovely tu mmg nice! followed!
    hope to get back!^_^

    http://sabrinatajudin.com

    ReplyDelete
  2. mcm best je body lotion vaseline tu... boleh try la lepas ni...hi3...

    ReplyDelete