Nuffnang Ads

Followers

Wednesday, February 25, 2015

Menyepi

Assalamualaikum ,

25 Feb 2015 actually aku tengah sibuk kerja. menaip saje . Tapi tak tau kenape hati ni tergerak nak buka blog yang kian bersawang . Last update February tahun lepas ? hemm lame betul kan . Maaf ..

Ringkaskan...
Tahun lepas aku sibuk dengan Internship aku . Khabar aku waktu itu ? Hemm kata orang "kalau kau jatuh, kau cuba lah sedaya upaya untuk bangun sendiri" . Internship aku memang banyak sangat ilmu yang aku timba , tapi bila dirikau disisihkan, di beri tekanan .. kau harap sangat waktu itu berlalu dengan pantas, walau kau tahu 1 hari nanti kau pasti rindu hari itu . kau akan rindu dengan manusia2 yang terlibat waktu itu . Salah aku sebab terlalu baik atau .. macam mana ? aku pun tak tahu . But aku end up bangun dengan sahabat2 yang aku bersyukur dengan kehadiran mereka sehingga hari ini . Aku tak menyesal . Terime Kasih .

Sebab hati aku sakit terlalu lama, habis internship aku terus bawak diri balik kampung . Cari kerja bodoh-bodoh je kat sana , tapi not bad la . pengalaman aku buat ais krim yogurt, haha . nak handle mesin bile rosak and bla bla bla . Then kedai baju pulak , handle manusia yang pelbagai ragam . All that time 1 je aku fikir "sampai bile aku nak hidup macam ni ?" . Soalan tuh sampai aku tengah menaip ni pun still dalam kepale otak . kau faham tak ?

13 Nov 2014, done . Aku dah CONVO . Berjaya habiskan studies aku Diploma In Computer Science, dengan CGPA yang .. "aku mampu?" haha . Tapi kau tau ? Even time aku pegang sijil yang aku dapat time atas pentas tuh pun , diri aku masih berkata-kata . apa yang aku akan buat lepas ni . apa kerje aku lepas ni . how my future is , macam orang gila la cakap dengan hati sendiri . gile ke ? . but tuh la , and now aku stuck kat sini . Working as a clerk pula , and masih mencari2 future life aku yang sebenar .

Aku harap , aku punya kerjaya yang bagus . Boleh aku tunaikan angan aku waktu bebudak dulu . Belikan kereta mewah buat ibu dan ayah , tak mewah pun tak apa . asalkan aku mampu belikan sesuatu yang aku hajatkan dari dulu nak hadiah kan untuk mereka . Rumah ? haha kengkadang bile angan terlalu lama , aku cume ketawe kecil , dan aku cume cakap kat diri aku "MAMPUKAH ?" . tah la , aku pun tak sure , hanya Allah je yang tahu what my future is gonna be .. Wallahualam .

So, sebab nak cari future life sendiri dengan fikiran aku yang complicated ni la yang buat aku tak ada masa nak update blog macam zaman-zaman studies dulu . So , kalo kau terbace blog aku ni . kire .. kau ada jodoh dengan aku ? haha gurau . mungkin kau yang terbace ni pun sama macam aku? mencari2 diri sendiri .. mencari2 future kau juga ? atau .. kau dah pun dapat semue bende yang aku impikan ? eh tah la .. aku bukan ahli nujum . tapi . Terime kasih .. sudi menjeguk dan membace blog bosan aku .

Bye .






2 comments:

  1. kiter serupa hehe mseh mencari kerja yg bagus. at least awak ada kerja at the moment. sy pulak mseh menunggu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe , its ok . good luck dear . Insyallah, Allah punya banyak rezeki untuk bagi ke kita . Btw thanks menjengah kesini :E

      Delete