Nuffnang Ads

Followers

Wednesday, April 29, 2015

Changes

Selamat Pagi !

Still nothings special tentang hidup aku, but it's been better than the old one. Hihi and It's almost been a month I'm working in a new place as .. Cashier boleh, tukang photostat boleh, ermm tukang susun barang, kemas kedai, cikgu sekolah pun boleh and Animation/Games dev, and coming soon .. Mobile Apps dev maybe? hahaha pening kan aku kerje ape. Aku pun pening jugak bile tanye aq kerje ape haha .

Hahaha gini2,. acc kerja under YoungAnimators, aku buat games for children, but aku tak ad main office, sebab office lama tuh ada la problem dia whatever lah, and kebetulan my bos ada banyak sangat kedai runcit, and one of it is infront of Kolej PolyTech Mara tuh, so everyday aku just datang kerja buat kerja kat kedai tuh ja. Kedai tuh ada sediakan perkhidmatan print, photostat and etc lah, so at the same time, kalo orang ramai tuh, automatik career aq bertukar jadi cashier lah, jadi tukang photostat lah, kalo stock baru sampai .. pekerja tak cukup, aku lah jadi tukang susun2 barang. hahaha kerja tak susah pun, aku buat game pun bukan kerja dari pagi sampai petang nak menghadap game. mau barai doh otak . And every monday pulak career aku lagi sekali bertukar hahahha, aku jadi teacher pulak mengajar kat SK Sri Nobel area PJ, mengajar bebudak buat game . So every month aku kena create 1 game yang boleh aku ajar bebudak nieh untuk create game diaorang sendiri. Haa macam tuh la cerita nya, faham tak ?? faham tak ? Gaji ?? hee ok la dari kerja kerani dulu tuh . Lepas lah nak bayar itu, nak bayar ini . Tak banyak and tak sikit lah, Kata orang lepas lah nak hidup kat KL nieh . Hehehehehehehe .

So itu je aq nak megarut untuk hari ni , sekian :)

No comments:

Post a Comment