Nuffnang Ads

Followers

Tuesday, July 14, 2015

Serabut :'(

Boleh tak aku nak give up on everythings, berhenti kerja and cari jalan nak sambung degree and .. pikir macam mana nak survive sendiri sepanjang tempoh pengajian tuh ? Boleh tak ?? Please, I’m sick of all this .Gaji aku 16++, but i dont have EPF, SOCSO. And im not doing for one job only. Aku mengajar, buat game, jadi cashier, jaga kedai, susun barang and now bos aq tengah mengkusutkan kepala otak aku dengan mobile apps .

Maigosh, cannot handle all of this , kalo dia tak kasi pressure tak pe, aku boleh berlajar perlahan2 . ni tak .. tiap mase dok tanye aku pasal mobile apps . Aduii pening pale aku ni. Dah la aku sorang ja pekerja dia, nak push2 aku macam dia ni amik student mobile computing,  dekan 6 sem berturut2. Dari mula lagi aku dah cakap, aku mobile apps zero knowledge, so what do you expect?
Aku ni dah la lembap orang nya, push2 aku macam ni fadup aku nak kerja . Dulu masa memula datang interview, cakap aku kerja buat animation . Then lari pie buat games, tak apa laa aku boleh terima. Sekarang nak suruh aku buat mobile apps pulak . Allahh ... pening aku macam ni .
Aku pun tak tahu berape lame boleh survive dekat tempat ni . Bukan aku tak suka dengan kerja aku, aku suka kuutt .. Cuma .. kadang2 bila fikir balik .. aku tak selesa dengan persekitaran tempat kerja aku . Macam kadang2 tuh rimas tau . Aku tak ad main office, so aku buat game semua kerja kat meja cashier . So, bila idea aku tengah berkembang ka, tengah busy ka .. tetiba terganggu disebabkan kena jaga mesin cashier bila customer datang .

Then, baru2 ni bos aku mengamok sebab ada lah pekerja kedai ni cakap aku tak buat kerja, asik dok bersembang aja . Hello, aku kerja buat game ja kay, hang nak expect aku buat kerja kedai jugak ? susun barang macam aku memula masuk kerja ? haish, abis apa guna pekerja kedai hang tuh ? yup, memang salah aku pun sebab asik bersembang ja, tapi pernah ka aku tak siapkan kerja yang hang mintak ? tak pernah pun. Habis, aku ni kena 24 jam hadap laptop aku ja ka ?  jangn sembang2 dengan orang ? cammon la, banyak sangat masalah kat kedai ni . siriusly aku tak selesa .
Habis bulan 7 nieh, kira dah 4 bulan aku kerja kat sini . Aku pun tak sure boleh teruskan ke tak kerja sini . kalo aku berenti .. kene cari kerja baru dengan gaji yang sama atau lebih dari sebelum ni . apa lahh nasib aku ni . kerja 3/4 bulan dah berhenti . Sampai bapak aku sendiri cakap, aku ni tak ada pendirian . sedih L

Aku sekarang tengah fikir nak sambung belajar ni, tapi mana pulak aku nak cakaw duit pendaftaran ? duit pengajian? Duit tiap2 bulan nak makan, belanja semua ?? sape nak support aku ? L Memang tak lah aku nak mintak duit bapak aku. Dia kat kampung tuh pun cukup2 makan ja . Aku nak amik course Multimedia kat UNIKL tuh .. dah 2 kali aku tolak tawaran UNIKL tiap kali masuk intake . Mane nak buat, tak ada rezeki pun..


Tah la, aku pun dah redho dengan jalan yang Allah tengah aturkan untuk aku ni . Dia sorang ja tau apa nasib aku pas ni . hemm so tuh ja la aaku yang boleh ngadu ke hampa . thanks for readiing . Oh ya ! SELAMAT HARI RAYA guys :D

No comments:

Post a Comment