Nuffnang Ads

Followers

Thursday, October 29, 2015

ATAXIA

Hi guys,

This things happened back a few years ago, my boyfriends start loosing his body balance. Aku tak perasan pun sebenarnye .. tapi bile tahun lepas die dah start jalan asik nak tersadung, dah terhuyung hayang sikit tuh la yang aku perasan . tapi aku tak tanye lah . But this year aq perasan memang die dah teruk dari last year lah, buat kerje pun slow je, jalan pun kadang-kadang aku yg kene pegang dia la . Dia tak pergi kat mana-mana klinik/hospital untuk dapatkan ape2 rawatan or ubat pun .. sebab katanye penyakit dia ni tak ada penawar . macam aruah mak dia dlu jugak  .Cerebellum Ataxia . Saakit punca dari saraf otak . But, kalau tak try tak tahu lagi kan ?? aku bukan jenis mengalah selagi tak mencuba .

So, hari tuh dah pie Hosp Ampang, pastuh tak tau nak pie mana .. kami pun pie je lah yg bahagian rawatan kecemasan yg bawah tuh . rawatan kecemasan rasenya, tak ingat dah . pastuh nak daftar tuh .. tetibe ad staff tuh kata kalo sakit cam die tuh kene pie klinik dulu . Hemm so balik je la balik . awal bulan ni baru aq nak pie teman die pie klinik dlu, try je lah kan . kita usaha dlu . then nanti kalo x ad ubat ke nak try pie Darul Syifa' ke pastuh The Tole . orang cakap macam okey ja . entah la .. tuh je yang aku boleh pikir nak try usaha . Insyallah, kalo tak dapat pulihkan sepenuhnye, atleast adalah perubahan sikit kan . Mude lagi kut .. kami still 22 tahun .. nanti kalo die tak leh jalan dah macam mana pulak kan ? tah la banyak bende yang kami kene face on for our future . Hati die kene kental sikit la untuk terima ujian dari Allah ni . Aku ? tah ..aku kene belajar terima kekurangan dalam keadaan dia sekarang lah . Takkan sebab dia macam ni, hati aku berubah kan ? tak lah, cume kadang2 aku just fikir  future kita macam mana je .

Tapi Allah tuh takkan beri ujian yang hamba dia sendiri tak mampu nak pikul kan ? tak ape, kita sabar, berusaha, doa dan tawakal pada Dia yang satu . Insyallah  .

Farid ! Chaiyok , chaiyok !!  heeee

Tuh ja tuk hari ni. hihi terima kasih sudi membaca .

Bye

Ardioos !


Thursday, October 22, 2015

Under Presure

Hi, Assalammualaikum 

Lame sangat ni tak update blog . tak ada masa nak update la, serabut dengan kerje yang nak kene handle and sattle kan ni .. Bulan ni confirm nak berhenti kerje, cari kerje baru je la.. tak boleh kerje under presure macam ni dengan persekitaran yang kelam kabut and tak proper ni . Bos aku pun jenis yang tak memahami . Mintak macam2 demend tinggi2 padahal aku dah inform awal2 apa yang aku boleh buat dan tidak . tah la, nak salah kan dia 100% pun tak jugak, sebab salah aku lembap sangat nak belajar . tapi aku tak minat nak buat coding !! uwaaa .. so mana boleh paksa aku buat apps yang hardcore and ajar student dengan 0 knowledge rite ? sebab mula2 interview pun x mention pun aku akan buat mobile app kan ?? Tak tau la aku ni, hidup bila nak stabil tah . Lepas ni nak kene cari kerje baru lagi . Allah .. semoga dipermudahkan lah . Kalo tak kerja, macam mana aku nak bayar rumah sewe ? takkan nak balik kampung kan ? mampus kene balun ngan bapak aku, kerje KL dah la tak ada simpanan ape2, balik kampung nyusahkan mak ayah aku . blergh, sokay insyallah ada peluang untuk aku . Doa kan aku ye ! 

Uhh uuhh btw hari ni special days aku lah . kikiki Happy 3rd or 4th anniversery Farid !! hahaha lupe lah berape taon dah ... kuang kuang. May we have a good future, sebab nak jugak kawin mude !! hahaha semoga dipercepatkan jodoh, dimurahkan rezeki kita, dan semoga awak bertambah sihat ye . Insyallah. 

Okey , tuh ja post aku kali ni. serabut sangat sampai tak tau nak cerita apa . hee thanks for reading guys :)

Bye
Assalammualaikum