Nuffnang Ads

Followers

Thursday, October 29, 2015

ATAXIA

Hi guys,

This things happened back a few years ago, my boyfriends start loosing his body balance. Aku tak perasan pun sebenarnye .. tapi bile tahun lepas die dah start jalan asik nak tersadung, dah terhuyung hayang sikit tuh la yang aku perasan . tapi aku tak tanye lah . But this year aq perasan memang die dah teruk dari last year lah, buat kerje pun slow je, jalan pun kadang-kadang aku yg kene pegang dia la . Dia tak pergi kat mana-mana klinik/hospital untuk dapatkan ape2 rawatan or ubat pun .. sebab katanye penyakit dia ni tak ada penawar . macam aruah mak dia dlu jugak  .Cerebellum Ataxia . Saakit punca dari saraf otak . But, kalau tak try tak tahu lagi kan ?? aku bukan jenis mengalah selagi tak mencuba .

So, hari tuh dah pie Hosp Ampang, pastuh tak tau nak pie mana .. kami pun pie je lah yg bahagian rawatan kecemasan yg bawah tuh . rawatan kecemasan rasenya, tak ingat dah . pastuh nak daftar tuh .. tetibe ad staff tuh kata kalo sakit cam die tuh kene pie klinik dulu . Hemm so balik je la balik . awal bulan ni baru aq nak pie teman die pie klinik dlu, try je lah kan . kita usaha dlu . then nanti kalo x ad ubat ke nak try pie Darul Syifa' ke pastuh The Tole . orang cakap macam okey ja . entah la .. tuh je yang aku boleh pikir nak try usaha . Insyallah, kalo tak dapat pulihkan sepenuhnye, atleast adalah perubahan sikit kan . Mude lagi kut .. kami still 22 tahun .. nanti kalo die tak leh jalan dah macam mana pulak kan ? tah la banyak bende yang kami kene face on for our future . Hati die kene kental sikit la untuk terima ujian dari Allah ni . Aku ? tah ..aku kene belajar terima kekurangan dalam keadaan dia sekarang lah . Takkan sebab dia macam ni, hati aku berubah kan ? tak lah, cume kadang2 aku just fikir  future kita macam mana je .

Tapi Allah tuh takkan beri ujian yang hamba dia sendiri tak mampu nak pikul kan ? tak ape, kita sabar, berusaha, doa dan tawakal pada Dia yang satu . Insyallah  .

Farid ! Chaiyok , chaiyok !!  heeee

Tuh ja tuk hari ni. hihi terima kasih sudi membaca .

Bye

Ardioos !


1 comment: