Nuffnang Ads

Followers

Monday, November 2, 2015

Thing become more difficult now .

Assalammualaikum . Hi guys

Hi guys, a few days ni, banyak sangat la pulak masalah mai . susah hati jugak lah, but aku tau aku boleh hadapi bende2 ni . Insyallah . Hem .. actually 2 hari lepas, tengah syok2 berjalan dengan si farid, suddenly kaki dia sakit . tak boleh nak bergerak . Giler tak risau ! jenis aku kalau risau, mesti aku marah2 . Aku pun tak tahu ape pasai , but sirius ah .. time die cakap kaki die sakit .. pastuh muke macam nak nagis tuh perghh presure giler . ye lah ! tak tau nak buat ape . boleh pulak aku dok tanye soalan bodoh ke boyfriend aku tuh . kenape .. kenape .. kenape . mesti lah die sakit !! adoiyaii 

Starting hari tuh, memang aku rase the time has come and it surely will come . So aku kene get ready dengan semua kemungkinan but mesti lah aku harap masa tuh lambat lagi . Dengan keadaan dia yang belum prepare ape2 .. kewangan pun still tak stabil, nanti kalau tiba-tiba saat tuh memang dah datang and dia tak boleh berjalan macam mana ? aku pun bukan lagi bini dia nak tulong dia more than i could kan? sapa nak jaga dia? his an orphan, so risau jugak lah aku .. Tapi aku sentiasa mendoakan kesihatan dia . aku harap die boleh terus kuat untuk hadap penyakit ni, harap die boleh jaga diri bila aku tak ada nanti, and aku harap die tak stress dengan keadaan dia tuh . Semoga Allah melindungi, memberi engkau kekuatan dan kesabaran yang tinggi Farid . I'm always support you from behind my dear . 

4 tahun aku kenal dia, and tiba-tiba dia macam ni, hemm sape tak sedih . dulu dia jalan okey ja. tak stress2 .. tapi sekarang bila dia jalan pun makin teruk .. risau jugak lah aku, dia pun stress dengan kaki dia sendiri . hemm tambah lagi, hari tuh masa jalan sama-sama dengan dia nak keluar dari lrt tuh, ada orang2 awam dok gelak2 kn dia, and cakap dia mabuk . sedih aku dengar bile orang cakap die mabuk . tapi, farid sabar ja, die pun sepi ja tak cakap apa-apa . aku tau dia sedih, tapi sayang .. bukan semua orang tahu masalah kita kan ? jangan sedih ye . 

Petang ni baru nak pie bawak die klinik yang dekat2 ni . tak tau la ape doctor nak cakap . harap ada ubat yang dia boleh makan untuk kurangkan keadaan dia ni . Insyallah . 

So guys .. thanks for reading stories aku hari ni . And those yang selalu comment2 kat blog aku ni terime kasih tau . hihi sebab aku ingat tak ada orang nak membace blog bosan macam ni . but thanks . blog ni sekadar luahan hati aku yang tak tahu nak luahkan pada sape . tuh ja . hihi bye guys

see you next entry . Assalammualaikum
Ardios !